We kennen allemaal een Lisa.

De plannen zijn gemaakt. Vanavond gaan we uit. We gaan ordinair aan. Dit wordt een top nacht. Uiteraard wordt er een spelletje ‘bussen’ gespeeld. Vrij nuchter begonnen we eraan, straalbezopen kwamen we eruit. Allemaal. De eerste ex-vriend wordt ge-sms’t. Roddels worden verteld. ‘’Heb je het al gehoord van Marjolijn? Dat is toch zo’n slettebak.’’ Er wordt een nieuwe fles Hugo van de Lidl aangebroken. 4 glazen worden ingeschonken.

‘’Zullen we anders zo gaan?’’ ondertussen is het alweer half 1. Dan begint de nacht pas. Eerlijk gezegd ben ik best aan het inkakken, ik verlang naar mijn bed. ‘’Ik maak het niet te laat hoor.’’ Zegt Lisa. We weten allemaal dat Lisa het dus wel laat gaat maken en waarschijnlijk pas een taxi pakt om half 6. Misschien zelfs later. Dat doet Lisa altijd. En vaak gaat Lisa dan niet naar huis maar met een of andere jongen mee die ze 2 uur geleden heeft leren kennen aan de bar. Meestal biedt deze knakker haar een drankje aan en raken ze aan de praat. Nou ja, drankje. Vaak gaat het om een handvol shotjes om haar snel dronken te voeren. We zijn dan ook meestal Lisa kwijt op dit punt van de avond. Maar ja, dat is Lisa. Vanavond heeft Lisa een panty aan, ik durf te wedden dat er binnen een uur een dikke ladder in zit. Uit mijn linkerooghoek zie ik dat Lisa de fles Hugo van de Lidl aan haar mond zet en het restant in een keer opdringt. Ik denk dat de panty van Lisa het nog geen kwartier gaat volhouden.