Volleybal dames gaan niet naar Tokio

Het Nederlandse damesvolleybalteam heeft zich niet gekwalificeerd voor de Olympische spelen in Tokio. Ze verloren na de spannende wedstrijd van 11 januari met 3-0 van Duitsland.

De nederlaag van Oranje was verrassend voor het publiek. Nederland had al drie oefenwedstrijden gespeeld tegen de Duitsers en die alle drie gewonnen. De moed zat er goed in bij de aanvang van de wedstrijd.

Het publiek was vooral enthousiast over inmiddels onmisbare spelers Celeste Plak en Lonneke Slöetjes en coach Giovanni Caprara kwam het veld oplopen met een grote grijns op zijn gezicht. Na het spelen van het Wilhelmus, wat door de tribunes als een zee van oranje uit volle borst mee werd gezongen kon de wedstrijd van start gaan.

Er werd tijdens de driesetter nooit een grote voorsprong bereikt. Duitsland stond weliswaar veel voor, maar altijd maar één of twee punten. Luciano Pedullà, de coach van het Duitse team heeft in totaal zes keer een challenge aangevraagd, maar veel punten heeft hij daarmee niet binnengesleept.

Na wat alleen maar een heel sterk staaltje spel genoemd kan worden van zowel Duitsland als Nederland eindigde de eerste set in 27-25. Ook de tweede en derde set wonnen de Duitsers net met 25-23 en 25-22.

De overwinning van Duitsland is met name te danken aan de constante controle die het team had over de bal, waarmee ze ook de soms snoeiharde aanvallen van Slöetjes konden opvangen. De Duitse dames moeten nog één wedstrijd spelen om zich te kwalificeren voor de Olympische spelen. Tegen wie is nog niet bekend.