75 jaar bevrijding Overijssel

Dit jaar is Nederland 75 jaar bevrijd. Op 4 mei herdenken wij militairen en burgers die in Nederland of waar ook ter wereld vermoord of omgekomen zijn sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de vrijheid.

Canadese militaire begraafplaats Holterberg

Leerlingen uit 3 havo/vwo tweetalig onderwijs op het Montessori College in Twente hebben een unieke manier gevonden om de gevallen soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog te herdenken. De leerlingen ontvingen een naam en de oorlogsdocumenten van een Canadese soldaat die tijdens de oorlog is gesneuveld in Overijssel. Deze soldaat is begraven op de Canadese militaire begraafplaats Holterberg. De leerlingen werkten maanden lang aan een geschreven biografie over de, aan hen toegewezen, soldaat. Ook bezochten zij de begraafplaats in Holten om de geschreven biografie voor te lezen. Ter afsluiting van het project legde ze bij het graf een roos.

Leerlingen Montessori College Twente over het project: Tweede Wereldoorlog

Docente geschiedenis en begeleidster van het project: Danielle Kemerink, hoopt dit project nog jaren voort te kunnen zetten. Zij, en de leerlingen die deel hebben genomen aan het project, vinden het belangrijk dat de jeugd stil staat bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.

Canadese militaire begraafplaats Holterberg