De Dreamteam Podcast aflevering 1: ben jij nieuwsmijder of nieuwsjunkie?

De Dreamteam Podcast: de podcast van jouw dromen.

In deze podcast vertelt filosoof Theo van de Vliet over objectiviteit en subjectiviteit in de journalisitiek en hoe hij tegen nieuwsmijden aankijkt. Een nieuwsmijder, Steffenie Kuiper, licht haar beweegredenen toe en hoe ze deels nieuws mijden ervaart. Twee echte nieuwsjunkies, Dirk en Willy Laar, leggen uit waarom zij zoveel het nieuws volgen. Journalism researcher, Kiki de Bruin, concludeert uit haar onderzoeken wanneer nieuws wel of niet gelukkig maakt. Tot slot nog twee voorbeelden uit de praktijk van studenten die een normale hoeveelheid nieuws consumeren: Jara Meijer en Marijn Boelens.

Presentatoren: Daan Sikkens, Frederique Hogenkamp, Maaike Mosterd, Marleen Jakma en Tessa Nuninga

Daan is een twintigjarige journalist die altijd Ivy gekleed gaat. Hij is geïnteresseerd in verhalen die raakvlakken hebben met geschiedenis, sociaal en maatschappelijke thema's en de roeisport.

Eerstejaars journalistiek student op het Windesheim.