Fitness Factory: “Bij ons zijn er gelukkig niet zoveel abonnees weggelopen”

Sportscholen hebben het de afgelopen periode misschien het minst last gehad van de corona uitbraak. Zij hebben uiteraard gewoon abonnementen. Deze lopen gewoon door, dus veel geld lopen ze niet mis. Ik sprak met Nathanael Luten hoe het gelopen is in coronatijd bij Fitness Factory. Nathanael Luten van Fitness Factory is een van die ondernemers die met hun sportschool redelijk door de coronacrisis heen zijn gekomen. 

“Bij ons zijn er niet erg veel abonnees weggelopen,” meldt Nathanael, personal trainer bij Fitness Factory. “Wél hebben er een aantal mensen hun abonnement tijdelijk stopgezet. Dit waren mensen die het écht zwaar hadden en geen inkomsten meer hadden, zoals zzp’ers,” vervolgt hij. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gebruikelijke opzeggingen vanwege verhuizingen, maar hier hebben ze altijd last van. “Uiteraard hebben we veel geld misgelopen, maar we denken dit wel weer te kunnen inhalen. Mensen gaan minder op vakantie en willen nu juist extra aan hun gezondheid werken,” vertelt hij met goede hoop.  

In tussentijd konden de leden van Fitness Factory ook thuis trainen via Fitsnacks.tv. “Wij hebben de leden een toegangscode gegeven, zodat zij virtueel thuis via de laptop, iPad of zelfs via telefoon konden sporten,” legt Nathanael uit. “Hierbij moet kun denken aan HIIT-trainingen, buikspieroefeningen en noem maar op!” Ook heeft Fitness Factory, zodra er buiten gesport mocht worden, achter de sportschool in een steeg fitnessapparaten geplaatst, zodat men toch nog buiten konden sporten. “Ook hebben we nu een sport tuin waar we groepslessen, zoals Kickboksen, Yin Yoga geven en personal training op maat.” 

 Nathanael legt mij uit hoe hoe ze zich hebben voorbereid op de opening van 1 juli. “Fitness Factory is een grote sportschool. Hierdoor kunnen we gemakkelijk veel mensen laten sporten op 1,5 meter afstand.” Er mogen straks maximaal 100 mensen per zaal aanwezig zijn, zolang men de 1,5 meter kan waarborgen. Dit is per uur, dus als je het over de hele dag verspreid, maakt de sportschool zich daar niet erg druk om. 

“Ter voorbereiding hebben wij alles up-to-date gemaakt door de sportschool op te knappen, looppaden af te plakken en de machines 1,5 meter uit elkaar te zetten,” zegt Nathanael. “Ook hebben we de maatregelen zichtbaar opgehangen, extra desinfecteerspray en doekjes geregeld en een app gemaakt voor de reserveringen, zodat wij weten wie en wanneer ze komen sporten,” gaat hij verder. Op deze manier kunnen ze ook de presentielijsten aanleveren bij de GGD als er toch een uitbraak ontstaat. Zo kan de GGD makkelijk onderzoeken wie met wie in aanraking is geweest. 

Student Journalist at Windesheim

Student Journalistiek @Windesheim zwolle