Sportschoolhouder voelt gerechtigheid na versoepeling maatregelingen

Interview met een sportschoolhouder

Vorige week werd bekendgemaakt dat op 1 Juli de sportscholen eindelijk weer open mogen. Ik ben in gesprek geweest met de sportschoolhouders van Ultimate Gym in Winschoten. Ze hebben hun best gedaan om er toch nog iets van te maken. Dag in dag uit sleepten zij hun apparaten naar buiten zodat hun klanten gebruik konden maken van de buiten gym.  

Ik ga op de dag voor de opening in gesprek met Dennes Stoker en Daniela Pintus.  

Jullie mogen morgen dan eindelijk weer open. Wat ging er door jullie heen? 

‘Gerechtigheid. Het was heel erg frustrerend dat het niet mocht. Ook omdat onze sportschool op een plein zit, waar veel terrasjes op zitten. Deze werden vanaf 1 Juni natuurlijk druk bezocht. Je ziet heel veel mensen die bij elkaar komen. Je hoort gefeest en gejoel. De anderhalve meter regel kon eigenlijk niet met die drukte. En wij mochten helemaal niet open. Dat was pijnlijk. We zijn er echt aan toe om weer lekker open te gaan. ´ 

Jullie hadden wel een mooie oplossing. De buiten gym. Hoe was dat? 

‘Het was een unieke belevenis. We kregen veel positieve reacties omdat leden nu toch nog wel konden sporten. Het heeft ons redelijk wat reclame opgeleverd. We hebben er zelfs nog nieuwe leden aan over gehouden. Wel raar hoor, dat iemand komt vragen voor een inschrijfformulier.’ 

Kregen jullie snel een vergunning voor de buiten gym van de gemeente? 

‘Ja, binnen een dag al, fijn dat het zo snel kan. De gemeente helpt ondernemers mee. 

Willen jullie de buiten gym nog behouden nu jullie weer naar binnen mogen? 

Nee, we gaan lekker naar binnen. Het pand is groot genoeg, we hebben drie grote zalen. De afzuiging in het gebouw is ook heel erg goed. Dit was vroeger een bioscoopgebouw. Het dagelijks sjouwen van de apparaten was ook erg veel werk. Bovendien is het niet goed voor de apparaten om buiten te staan.’    

Welke maatregelen moeten jullie vanaf morgen invoeren? 

‘Ten eerste de anderhalve meter regel. Verder hebben we overal ontsmettingsalcohol staan. Dit is niet verplicht om te gebruiken. We geven onze leden de mogelijkheid.’ 

Kunnen alle apparaten met de anderhalve meter regel gebruikt worden?  

‘Bijna allemaal. We hebben gelukkig veel ruimte hier.’ 

Ik merk aan Dennes en Daniela dat ze gefrustreerd zijn dat ze zo lang dicht moesten. De maatregelingen voelden oneerlijk. Toch hebben ze oplossingen gezocht om hun leden toch te kunnen sporten. Dat ze nu dan toch weer open mogen voelt als rechtvaardig.