Alone yet Together


De mens is steeds meer verbonden. Technologie heeft de onze wereld de afgelopen decennia veel kleiner gemaakt. We kunnen binnen 24 uur aan de andere kant van de planeet zijn en met één druk op een knop binnen een milliseconde iedereen bereiken.  Het is alsof we steeds meer één worden. En toch klopt er iets niet. 

Individualisme groeit enorm. Mensen nemen afstand van elkaar. Ze spreken over de telefoon, of zelfs alleen maar via Whatsapp of een andere sociale media applicatie. We zijn met iedereen verbonden en toch neemt het contact af.  En dit is te zien. Volgens cijfers van de volksgezondheidszorg voelen mensen zich steeds eenzamer. Meer dan veertig procent van de volwassen boven de 19 jaar oud geeft aan zich eenzaam te voelen. Dat is bijna een vierde meer dan tien jaar ervoor. 

Ik praat met een jonge kunstenaar die dit probleem onder de aandacht brengt door middel van kunst. Hij probeert mensen bewust te maken van het gevaar van zelfisolatie door middel van sociale media, en geeft een mogelijke oplossing voor de eenzaamheid die hier het gevolg van kan zijn. 

Het kunstwerk ‘Together yet Alone’ is gemaakt van een combinatie tussen technologie en mens. Hieronder staan een paar foto’s van het werk dat is gemaakt door Thijmen Pelgröm.

Ik ben Jonathan, een enthousiaste werkplaatsleerling. Ik plaats vooral korte verhalen, en ik maak filmpjes!
Mijn portfolio website is: https://jonathanfabri5199.wixsite.com/website