Voedselbanken: ‘Wij hebben nooit genoeg aan één ton om onze stellingen te vullen’

Drenthe – 100 duizend euro wordt geschonken aan de voedselbanken in Drenthe. Dit werd woensdag 28 september duidelijk na het unaniem instemmen van de partijen met een motie van de PvdA.

Huishoudens hebben het financieel zwaar door de hoge energieprijzen en komen geld tekort voor boodschappen. In combinatie met een lagere drempel voor het krijgen van een voedselpakket zorgt dit ervoor dat er steeds meer aanmeldingen zijn bij de voedselbank.

Tinus Ensing is algemeen bestuurslid en algemeen coördinator voor de gemeente Assen binnen Hart voor Drenthe. Hij is blij met elke euro maar vindt één ton niet genoeg. “Er zijn 4 grote stichtingen in Drenthe. Wij als Hart van Drenthe hebben al 6 voedselbanken. In Assen zit ik op 259 gezinnen die elk een pakket hebben van ongeveer 30 euro. Verdeel die ton over alle stichtingen en alle voedselbanken dan blijft er bar weinig over. Dan heb ik nooit genoeg aan één ton.”

De voedselbanken hebben hoge uitgaven. “Wij krijgen steeds minder vaak gratis artikelen. Ik heb hier heel veel lege stellingen. Afgelopen week hebben we geen zuivel binnengekregen en ik moet zelf brood kopen.” Daarnaast hebben voedselbanken ook last van de energieprijzen. “Het gasverbruik is laag maar het stroomverbruik giert bij ons de pan uit.”

Om de voedselbanken verder te helpen, staan er inzamelingsacties gepland op 17 oktober en 10 december. Mensen zijn ons altijd zo dankbaar, dat is mij de moeite helemaal waard.”

Hoi, ik ben Emma. Ik ben 17 jaar oud en een student journalistiek die graag de persoonlijke verhalen zoekt achter het nieuws. Mijn interesse ligt vooral bij cultuur, kunst, geschiedenis, psychologie en wetenschap.

Geef een reactie

Your email address will not be published.