Honderden honden in actie voor het goede doel

Baarn – De zondag voorafgaand aan Werelddierendag liepen honderden honden met hun baasjes mee in de Honden voor Honden Loop. Samen hebben zij bijna 30.000 euro opgehaald voor de Koninklijke Hondenbescherming. Dit was de tweede keer dat de loop werd georganiseerd.

Door het lopen van een route van 5 of 10 kilometer op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn halen de viervoeters zoveel mogelijk geld op voor honden waarmee het minder goed gesteld is. Deze honden zijn vaak wat ouder en hebben iets meer meegemaakt. Zij hebben medische zorg, vachtverzorging of begeleiding nodig die in een regulier asiel niet kan worden gegeven. De Koninklijke Hondenbescherming kan dit wel en geeft deze honden een goede opvang.

Vanuit heel Nederland reisden mensen met hun viervoeter naar Baarn. Waaronder Ingrid Wennekes die meedeed met haar Friese Stabij Sepp. In grote groepen liepen de honden en hun baasjes een ronde van 5 of 10 km. “Al die hondjes bij elkaar, Sepp vond het geweldig. Daarnaast was het prachtig weer en een heel mooie omgeving.” De loop is goed geregeld. Tijdens het wandelen is er een ruime keuze aan allerlei kraampjes met hondensnoepjes. “Hij vond het heerlijk, al die lekkernijen die hij kon proeven. Het is zeker voor herhaling vatbaar.” Volgend jaar wordt de loop op zondag 1 oktober gehouden. “Sepp en ik kijken er nu al naar uit maar eerst met de pootjes omhoog en uitrusten.”

Hoi, ik ben Emma. Ik ben 17 jaar oud en een student journalistiek die graag de persoonlijke verhalen zoekt achter het nieuws. Mijn interesse ligt vooral bij cultuur, kunst, geschiedenis, psychologie en wetenschap.

Geef een reactie

Your email address will not be published.