Tim Knol: ‘Spierziekten verdienen meer awareness’

/

De derde editie van het Oranjepad, georganiseerd door het Prinses Beatrix Spierfonds, leverde in het weekend van 8 oktober bijna twee ton op. Tim Knol, de Nederlandse singer-songwriter, was ook van de partij. De deelnemers konden kiezen om samen met Tim Knol 10 kilometer te wandelen om geld op te halen voor spierziekten.

‘Het spierfonds is belangrijk voor mij. Toen ik werd gevraagd om mee te doen, zei ik meteen ja,’ aldus Tim Knol. Het prinses Beatrix spierfonds haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Dit doen zij met acties zoals het Oranjepad. Deelnemers van het Oranjepad hadden de keuze om 5, 10, 20 of 40 kilometer te wandelen. Ongeveer 1400 deelnemers deden mee. Na de wandelingen werden alle deelnemers feestelijk onthaald bij paleis Soestdijk. Daar werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt in bijzijn van prinses Beatrix. Als afsluiting van het evenement vonden er optredens van Dennis van Aarssen en Laura van Kaam plaats. Tim Knol kijkt tevreden terug op het evenement. ‘Ik merk dat mensen in een rolstoel in Nederland nog steeds slecht behandeld worden. Dat er meer awareness is voor spierziekten is erg belangrijk.’ 

Samen met Tim Knol deed ik mee aan de wandeling van het Oranjepad. De zanger vertelde waarom hij meedeed aan dit evenement. Luister hier naar het interview:

Ik ben Fenna. Als journalist (op wieltjes) heb ik een grote droom. Ik wil de stem van de wereld worden op papier! Mijn grote passie is schrijven. Mijn interesses liggen bij rechtvaardigheid en cultuur. Hopelijk komt u mij tegen als columnist in de krant!

Geef een reactie

Your email address will not be published.