Foto door Michael Steinberg

Meer mensen beleggen in goud en zilver   

Door hoge inflatiecijfers en wantrouwen in banken kiezen steeds meer beleggers ervoor om fysiek goud en zilver te kopen.  

Afgelopen week melde Trouw dat veel Turken hun vertrouwen in de Lira verliezen en opzoek gaan naar alternatieven zoals goud. Hoewel de euro niet dezelfde inflatiecijfers heeft als de Lira is dit fenomeen ook al in Nederland zichtbaar.  

Volgens het goudwisselkantoor dat meerdere vestigingen in Nederland heeft is er ook bij hen een toename te zien in het aantal beleggers. Het goudwisselkantoor ziet 2 belangrijke redenen bij hun beleggers: “Ook door de inflatie, maar ook omdat mensen geen vertrouwen meer hebben in de banken”  

Beleggers met deze zorgen kiezen er vaak voor om goud en zilver fysiek te kopen.  Omdat dit volgens hen veel zekerheid geeft. Het goudwisselkantoor verwoordt het als volgt: “Fysiek tastbaar goud of zilver is niet te manipuleren omdat dat waarde in zichzelf heeft als grondstof”  

De verwachting is dat de stijging in beleggers zal doorzetten zolang de inflatie zo blijft. 

Ik ben David. Ik bespreek graag belangrijke en actuele onderwerpen. Ik heb een brede interesse: politiek, geschiedenis, monetaire ontwikkelingen en sport. Daarnaast ben ik actief bij Groot Nieuws.

Geef een reactie

Your email address will not be published.