“Mensen zijn nog te onbekend met energietoeslagen vanuit de gemeente”

/

De inflatie is inmiddels ongekend hoog en de energieprijzen zijn ook de pan uit gerezen, veel gezinnen dreigen in de problemen te komen door alle omstandigheden bij elkaar, simpel gezegd; het geld raakt op. Het kabinet heeft actie ondernomen om een tijdelijk prijsplafond voor gas en elektriciteit te bieden.

Het idee van het kabinet moet dan vanaf 1 januari 2023 ingaan, maar voor vele mensen kan dit te laat komen en dus komt het kabinet met nog een idee: vanaf 1 november dit jaar is al een verlichting mogelijk van de gestegen energieprijzen, burgers die ervoor in aanmerking komen krijgen twee keer €190. Er zijn ook mensen die ondanks deze maatregelen in de problemen kunnen komen. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen deze mensen zich melden bij hun gemeente voor een energietoeslag of voor een toekenning vanuit het noodfonds energie.

De eerste regeling is uitsluitend voor mensen die minder dan 120% van de bijstandsnorm als inkomen hebben. De hoogte van het te ontvangen bedrag is €1.300 voor het jaar ’22 en ook voor het jaar ’23.

Het noodfonds energie is bedoelt voor de doelgroep die meer dan 120% van de bijstandsnorm als inkomen hebben. Afhankelijk van de hoogte van het inkomen kan iemand €1.000 krijgen. Deze regeling zal op 1 december a.s. ingaan.

Een goed initiatief van het kabinet, maar lang niet iedereen van degene die in aanmerking komen vragen deze ook echt aan:

René Koldenhoven, teamleider van Gemeente Zevenaar behandelt de aanvragen voor de beide regelingen: “Waarschijnlijk gaan wij niet iedereen bereiken die hier mogelijk recht op heeft, dat vinden we erg jammer, want hierdoor kunnen mensen onnodig in de financiële problemen raken. Mensen zijn nog te onbekend met de regeling en wij weten ongeveer om hoeveel mensen het gaat, maar namen kennen wij niet.”

Mijn naam is Jens, ik ben 18 jaar en ik ben een groot sportfanaat, daar schrijf ik dan ook het liefst over. Ik vind het erg leuk om mijn creatieve brein erop los te laten gaan en bijvoorbeeld mijn ongezouten (voetbal)mening te belichten in een podcast.

Verdere interesses van mij zijn muziek, geschiedenis en boeken. Mijn ambitie is om mijn interesses te kunnen combineren met mijn toekomstige journalistiek gerichte baan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.