Rolschaatsen met een rolstoel? ‘Geen enkel probleem’ 

De Fabriek in Harderwijk zet zich in voor bezoekers in een rolstoel

 ‘Deze activiteit moet voor iedereen kunnen. Ook voor bezoekers in een rolstoel,’ zegt Julian ’t Jong, eigenaar van de Fabriek. De Fabriek is een zogenaamd indoor fun center en verzorgt meerdere activiteiten, waaronder rolschaatsen. Bezoekers gaan dan verkleed in jaren 80 stijl en de muziek komt ook uit de jaren 80.

In april verwelkomde de Fabriek haar eerste bezoeker in een rolstoel. ‘Na deze avond kregen wij meer aanvragen van mensen in een rolstoel. Ook deze mensen zijn allemaal met een glimlach weggegaan,’ vertel Julian ’t Jong. Bezoekers in een rolstoel kunnen meedoen zoals ieder ander. Er is ook een voor minder mobiele bezoekers toegankelijk toilet aanwezig. De Fabriek blijft volgens Julian ‘t Jong werken aan meer toegankelijkheid. ‘Er wordt nu gewerkt aan een rolstoel special!’ zegt hij enthousiast. 

Bezoekers van de Fabriek vinden het fijn om te zien. ”Ik ga elke keer weer naar de rolschaatsdisco in De Fabriek en ik vond het heel tof om te zien dat het toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Ik vind het mooi dat De Fabriek rolstoelgebruikers ook de kans geeft om lekker mee te genieten van de sfeer, gezelligheid en de muziek!” vindt bezoeker Julia Bakker. 

Ik ben Fenna. Als journalist (op wieltjes) heb ik een grote droom. Ik wil de stem van de wereld worden op papier! Mijn grote passie is schrijven. Mijn interesses liggen bij rechtvaardigheid en cultuur. Hopelijk komt u mij tegen als columnist in de krant!

Geef een reactie

Your email address will not be published.