Interrail biedt opnieuw kansen voor milieuvriendelijke vakantie

Met de ingang van de Nationale Klimaatweek heeft de hele wereld opnieuw oog voor verandering en betere opties om de CO2 uitstoot te verminderen. Het is algemeen bekend dat op vakantie gaan met het vliegtuig of de auto je carbon footprint vergroot, dus is er een alternatief. Een reis langs verschillende landen met de trein. Met Interrail is dit mogelijk en vele jongeren hebben geprofiteerd van de lage prijzen. Zo ook de Interrailer Rave Bos.  

“Twee maanden ben ik op reis geweest, in totaal heb ik rond de 20.000 kilometer met de trein afgelegd.”  
Toch was haar CO2 uitstoot verrassend weinig. Op de app die ze gebruikt om haar reis te monitoren (Railplanner) wordt aangegeven dat ze rond de 90 procent minder CO2 heeft uitgestoten dan als ze had gevlogen. Ook zitten er vele andere voordelen aan een Interrail trip.  
Zo heeft Rave dertien landen bezocht verspreid over heel Europa. Ze verbleef dan drie a vier nachten in een hostel en pakte vervolgens de trein naar een ander gebied. Onderweg ontmoette ze veel leuke mensen.  
“Vooral in de hostels had iedereen een praatje klaarstaan. Het waren hele knusse, gezellige en huiselijke hostels, heel anders dan ik had verwacht. De meesten daar zijn op doorreis zoals ik, dus we zien elkaar nooit lang.” Toch bouwt ze met dit soort mensen een veel sterkere band op dan met bijvoorbeeld klasgenoten. “Ik weet nog dat ik klasgenoten elke dag zag en dan aan het eind van het jaar hun naam nog niet wist. Maar in een hostel heb ik twee uur een gesprek met iemand en weet ik gelijk hun levensverhaal.”  

Ook heeft ze heel veel geleerd tijdens haar reis. “Ik ben veel flexibeler geworden. De eerste week had ik alles vooruit gepland, maar dat plan liep gelijk in de soep.”  

Al met al raad ze het iedereen aan een Interrail pas te kopen in plaats van het vliegtuig te pakken. “Het is eigenlijk wel de vakantie van de toekomst.”  

Hallo, ik ben Luka. Ik ben een enthousiaste en leergierige journalist die een luisterend oor biedt voor alle verhalen rondom cultuur, diversiteit en vele andere thema's.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.