Bezuinigingen en stijgende werkdruk in de zorg: “Meer collega’s, meer waardering en meer salaris zijn noodzaak”

“Ze willen dat de ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het kabinet heeft zelf jaren geleden de bejaardenhuizen gesloten en dan gaan ze bezuinigen op de thuiszorg. Dat is dan erg gek.” Petra Geel (52 jaar) werkt al 4 jaar in de thuiszorg en maakt zich zorgen over de stijgende werkdruk. nu.nl meld dat de wijkverpleging en thuiszorg fors moet budgetteren. Het kabinet gaat 600 miljoen euro bezuinigen op de wijkverpleging en thuiszorg.

Ook de werkdruk wordt steeds hoger. “De drukte voor mij persoonlijk, qua werk kan ik niet meer doen dan ik nu doe, ik zou graag voor collega’s willen invallen maar het is best zwaar werk dus dat gaat bijna nooit.” De thuiszorg is voor de oudere erg belangrijk. Zo is dit voor hen een moment van contact. “Voor veel ouderen ben je een van de weinige die ze zien. Er heerst veel eenzaamheid onder de ouderen dus in dat opzicht beteken je heel veel voor de cliënt.”

De toekomst van de thuiszorg ziet er op dit moment niet positief uit zoals aangeven in het bericht van nu.nl. “Ik hoop natuurlijk dat we er meer collega’s bij kunnen krijgen. Maar ook wat meer tijd. Ook hoop ik op een betere waardering door middel van een hoger salaris.”

Foto bron: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/persoon-met-een-stressbal-339620/

Ik ben Angélica van der Kleij Ik ben 22 jaar oud en woon in Spier. Ik heb een opleiding voor mediavormgeving. Maar ik ontdekte al snel dat mijn passie meer ligt in het werkveld van Journalistiek.

Geef een reactie

Your email address will not be published.