Bram van Polen weet het zeker “ik zou Noppert meenemen”

Podcast van Uitgespeeld in gesprek met Bram van Polen

Met nog twintig dagen te gaan, gaat het WK in Qatar bijna beginnen. Vaak gaat het rond de tijd van zo’n eindtoernooi maar over één ding: wat wordt de basis van het Nederlands elftal? Hoewel bondscoach Louis van Gaal natuurlijk bepaalt, discussieert heel Nederland over wie er waar moet spelen. Ook PEC Zwolle aanvoerder Bram van Polen heeft zijn eigen mening. Er is in ieder geval één ding duidelijk voor hem. De keeper van SC Heerenveen, Andries Noppert moet zeker mee.

Ondanks dat veel analisten en journalisten discussiëren over wie er onder de lat moet gaan staan, is dat voor van Polen wel duidelijk. “Ik weet niet hoe die daar is op de trainingen, maar ik vind Noppert echt een hele goede keeper. Hij is met zijn voeten ook nog wel aardig en er staat wel gewoon echt iets. Het is niet lekker als je daar in die catacombe al ziet van die keeper is 2 meter.”

Over de rest van het elftal is van Polen duidelijk. De 37 jarige verdediger zou achterin voor Dumfries, Timber, van Dijk, Ake en Blind kiezen. Al hangt het volgens van Polen wel af tegen wie je speelt. “In de wedstrijden waar je de overhand hebt, wat in de poulefase zal gebeuren, ga je met Blind spelen. Als Blind wat hoger op het veld staat is die wel echt heel sterk aan de bal. In wedstrijden waarin je wat meer gaat verdedigen zou ik met Malacia spelen.”

Het middenveld zou de speler van PEC Zwolle invullen met de jong, Koopmeiners en Gakpo. In de voorhoede zou van Polen met Depay en Bergwijn spelen.

Ik ben Luuk, 19 jaar en doe de opleiding journalistiek op het Windesheim. ik ben een groot sportliefhebber en voetbal bij Flevo Boys. In mijn vrije tijd ga ik graag naar feestjes met mijn vrienden of drink ik een biertje in de kantine. Ik werk in een snackbar in Emmeloord. Later lijkt het me heel leuk om de sportjournalistiek in te gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.