Formule 1 krijgt er 3 sprintraces bij: `altijd leuk` 

Vanaf volgend seizoen zullen er niet 3 maar 6 sprintraces gereden gaan worden. Dit heeft de FIA besloten volgens de NOS. Want waar er dit seizoen alleen in Imola, Oostenrijk en Brazilië een sprintrace werd gereden zal er in het volgende seizoen dus op nog 3 locaties een sprintrace gereden worden. Op welke locaties deze extra 3 sprintraces zullen plaatsvinden heeft de FIA nog niet bekendgemaakt. 

Behalve de toevoeging van de 3 sprintraces is er nog een grote verandering die de FIA voor het volgende seizoen heeft doorgevoerd. Niet alleen de top 3 zal komend seizoen bij sprintraces in aanmerking komen voor extra punten, maar de gehele top 8 zal punten ontvangen. De winnaar van die sprintrace krijgt 8 punten en start bij de race vooraan. 

De sprintrace is voor veel kijkers een mooie bonus op een raceweekend `Hoe meer sprintraces hoe meer plezier voor ons als kijker` aldus Dakar coureur en fanatiek formule 1 kijker Tim Coronel. Hij vindt dat de Sprintrace een representatiever beeld geeft dan een kwalificatieronde. ` als je van je fouten leert op de zaterdag is de zondag altijd beter`. Voor de teams is de sprintrace een stuk stressvoller dan een kwalificatie volgens Coronel, `het zal het spel voor de teams wat meer gehaast maken`. 

Frank Kleinheerenbrink

mijn naam is Frank Kleinheerenbrink en ik ben 19 jaar. Ik zit in de werkplaats van de opleiding jounalistiek en ik vind het leuk om te presenteren. verder heb ik een enorme passie voor auto´s, autosport en sport in het algemeen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Previous Story

Pink Ribbon: “Wij kijken met een heel goed gevoel terug op de borstkankermaand”

Next Story

Plan statiegeld op plastic flesjes in Nederland werpt zijn vruchten af, ´de meerderheid van de flesjes die ik vind heeft geen statiegeld´

Latest from Sport

Uitgespeeld

De podcast waarin Jens, Niek, Julian en Luuk je bijpraten over het laatste voetbalnieuws. Alles wat

Uitgespeeld

De podcast waarin Jens, Niek, Julian en Luuk je bijpraten over het laatste voetbalnieuws. Alles wat