Forse stijging voedselbankgezinnen in Kampen en omstreken

De voedselbank in Kampen heeft moeite om het groeiend aantal klanten van voldoende goede producten te voorzien. De voedselbank in Kampen zorgt al 15 jaar voor verlichting van voedselkosten bij honderden gezinnen in Kampen en omstreken. Maar de laatste paar maanden gaat het minder goed. Elke (naam bekend bij de redactie), medewerker van de voedselbank, maakt zich zorgen over het aanbod in de komende winter. 

Forse stijging

‘’Door de Corona hebben we niet veel nieuwe cliënten gekregen maar wel de afgelopen paar maanden. Vier maanden geleden hadden we ongeveer 145 gezinnen en nu ruim 180. Dus een forse stijging’’, aldus Elke. Deze forse stijging is geen toeval. Meerdere nieuwssites berichten over de stijging van voedselbankgezinnen door de stijging van de kosten van gas en elektriciteit. Zo ook in Kampen.  

Met de winter die eraan zit te komen, gaat het aanbod van de voedselbank nogal veranderen, zegt de site van de voedselbank. ‘’Soms krijgen we veel zuivel een andere keer niets. Nu zijn er nog volop paprika’s, komkommers en tomaten. Deze teelt stopt binnenkort vanwege de herfst en winter dus moeten we weer afwachten wat we aan vers krijgen.’’ Maar door de inflatie is juist vers fruit en groente erg duur geworden en is de behoefte aan deze producten steeds groter.  

Inzamelacties

De voedselbank in Kampen organiseert soms inzamelacties in samenwerking met de lokale supermarkten. Recent met de Albert Heijn vestigingen in Kampen. Daarbij kregen klanten een affiche met een boodschappenlijstje van dingen die de voedselbank nodig had, zoals Brinta en houdbare melk. Daarmee stimuleerde de Voedselbank die klanten om een pak melk extra te kopen en dat te doneren aan voedselbank middels de medewerkers die bij de uitgang stonden om de voorraden te verzamelen. Deze succesvolle actie bracht meer dan 8000 producten op. 

Hoi! Ik ben Eline uit Kampen. Ik ben een zeer enthousiaste en onhandige meid met veel interesses met een hekel aan regelmaat. Daarom zit ik ook hier, want er is iedere dag wel wat anders om te doen.

Al van jongs af aan ben ik zeer geïnteresseerd in schrijven en deed ik dat ook regelmatig. Later zou ik graag correspondentiewerk willen doen voor Nederlandse nieuwszenders in Zweden, tenzij ik ineens op een andere passie stuit tijdens deze opleiding natuurlijk.

Geef een reactie

Your email address will not be published.