“Ik ben al jaren gestopt met Kanye serieus nemen” 

Ye west, ook wel bekend als Kanye heeft afgelopen week kennis gemaakt met de cancelcultuur. De Amerikaanse rapper is geboycot door grote merken zoals Adidas en Balenciaga. Daarnaast zijn z’n Instagram en twitter account verwijdert. Het is zelfs zo ver gekomen dat de bank JP Morgan Chase Ye zijn bankrechten heeft ontnomen en de president van Israël hem afkeurt. Dit allemaal naar aanleiding van zijn omstreden uitspraken en gedrag. 

Ye west stond altijd bekend om zijn bijzondere manier van handelen, echter is er nu een grens getrokken. Na het dragen van White Lives Matter kleding en antisemitische uitspraken over joden hebben tot een grote boycot geleid. Qukii Botter van het schoenen bedrijf Checkedout gaf hierover zijn mening. “Ik ben al jaren gestopt met Kanye serieus nemen voor iets anders dan z’n muziek.” Qukii is vooral bezig met de beëindiging van de samenwerking tussen Ye en Adidas. West had al commotie met Adidas veroorzaakt door hen te beschuldigen van het kopiëren van zijn designs. “Dat Adidas stopt wou hij zelf sowieso al, dus win/win?” Echter vindt Qukii de keuze van JP Morgan Chase onbegrijpelijk: “Ik vind het een beetje te ver gaan om iemands bank opties weg te halen.” 

De eigenaar van Checkedout denkt dat deze boycot effect zal hebben op de schoenenmarkt: “De prijzen zullen er wel van stijgen.” De wereldwijd bekende schoenencollectie van Yeezy, de samenwerking tussen Adidas en Ye, zal geen nieuwe schoenen meer uitbrengen en geen schoenen meer restocken. Dit zal zorgen voor een prijsstijging van deze producten volgens Qukii. 

Julian Boer

Aangenaam, Julian. Een 18 jarige Groninger met passie voor voetbal, fashion en muziek. Met journalistieke innovatie als doel hou ik er van om verdiepende en uitgebreide artikelen/reportages te maken. Daarnaast uit ik mijn liefde voor voetbal in een podcast.
Met sociaal en ondernemend als beste eigenschappen is mijn ambitie om te werken bij FC Groningen of bij BOOS.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Previous Story

‘Op tiktok heb ik soms het gevoel dat ik op een braderie sta op te treden’

Next Story

‘’Je leert dat je aan het roer staat van eigen keuzes maken en grenzen stellen.’’

Latest from Media & Cultuur