Qukii Botter: “Ik ben al jaren gestopt met Kanye serieus nemen” 

//

 Ye west stond altijd al bekend om zijn bijzondere manier van handelen, echter is er nu een grens getrokken. Na het dragen van White Lives Matter kleding en antisemitische uitspraken over joden is de Amerikaanse rapper door grote bedrijven geboycot. Qukii Botter van het schoenenbedrijf checkedout: “Ik ben al jaren gestopt met Kanye serieus nemen voor iets anders dan z’n muziek.” Qukii is vooral bezig met de beëindiging van de samenwerking tussen Ye en Adidas.  

Ye west, ook wel bekend als Kanye heeft afgelopen week kennis gemaakt met de cancelcultuur. De rapper is geboycot door grote merken zoals Adidas en Balenciaga. Daarnaast zijn z’n Instagram en twitter account verwijdert. Het is zelfs zo ver gekomen dat de bank JP Morgan Chase Ye zijn bankrechten heeft ontnomen en de president van Israël hem afkeurt. Dit allemaal naar aanleiding van zijn omstreden uitspraken en gedrag. Deze boycots kunnen invloed hebben op de schoenenmarkt, wat ook gevolgen kan hebben voor het bedrijf van Qukki Botter: “De prijzen zullen er wel van stijgen.” De wereldwijd bekende schoenencollectie van Yeezy, de samenwerking tussen Adidas en Ye, zal geen nieuwe schoenen meer uitbrengen en geen schoenen meer restocken onder de naam van Yeezy. Dit zal zorgen voor een prijsstijging van deze producten, aldus Qukii. 

West had al eerder commotie met Adidas veroorzaakt door hen te beschuldigen van het kopiëren van zijn designs. Botter: “Dat Adidas stopt wou hij zelf sowieso al, dus win/win?” Echter vindt Qukii de keuze van JP Morgan Chase onbegrijpelijk: “Ik vind het een beetje te ver gaan om iemands bank opties weg te halen.” 

Aangenaam, Julian. Een 18 jarige Groninger. Met journalistieke innovatie als doel hou ik er van om verdiepende en uitgebreide artikelen/reportages te maken. Daarnaast uit ik mijn liefde voor voetbal in een podcast: Uitgespeeld.

Geef een reactie

Your email address will not be published.