Vind je het leuk om met ons een weekend naar de camping te gaan? “Dat lijkt me dus echt wel leuk, alleen vanuit mijn functie kan ik dat niet doen” Martijn de Jong Posthumus locatiemanager crisis noodopvang 

//

Als gevolg van de vluchtelingen crisis in Ter Apel moesten de vluchtelingen naar andere Nederlandse steden toe verhuisd worden. In Groningen zorgde Martijn de Jong Posthumus als locatiemanager voor een van deze opvangcentra met 150 vluchtelingen. Martijn belicht zijn werk vanuit een ander licht, er komt veel meer bij kijken dan alleen stoelen en tafels regelen. 

Martijn de Jong Posthumus is locatiemanager crisis noodopvang bij de gemeente Groningen, een baan die uitdagend is, niet alleen op fysiek, maar ook op mentaal vlak. “Je gaat persoonlijke relaties aan met mensen, je leert de vluchtelingen ook een beetje kennen, het is ook goed dat je een beetje een soort band met ze creëert, maar je moet er wel heel goed voor waken dat je wel een gelijk speelveld behoudt. Dat je niet meer vriendjes wordt met de ene vluchteling dan met de andere vluchteling omdat je uiteindelijk moet je ze wel allemaal gelijk behandelen.” 

Een voorbeeld hiervan is dat Martijn door een groepje Turkse jongens, waar hij goed mee kan opschieten, in de zomer is gevraagd om een weekend te kamperen. “Dat lijkt me dus echt wel leuk, alleen vanuit mijn functie kan ik dat niet doen. Vanuit maatschappelijk oogpunt zou ik het heel leuk vinden en zou het ook heel goed zijn, maar vanuit professioneel gebied niet. En dat is iets waar ik, maar ook mijn medewerkers elke dag wel mee bezig zijn, omdat het heel veel om persoonlijke relaties en contacten gaat.”  

Julian Boer

Aangenaam, Julian. Een 18 jarige Groninger met passie voor voetbal, fashion en muziek. Met journalistieke innovatie als doel hou ik er van om verdiepende en uitgebreide artikelen/reportages te maken. Daarnaast uit ik mijn liefde voor voetbal in een podcast.
Met sociaal en ondernemend als beste eigenschappen is mijn ambitie om te werken bij FC Groningen of bij BOOS.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Previous Story

“Om de economie te redden moeten we niet kiezen voor een koers die een doodlopende weg is” Aldus Kirsten Haanraads WWF 

Next Story

‘Gelukkig’ met chronische ziekte 

Latest from Media & Cultuur