beeld: Pixabay

Motorsport-wereld rouwt om dood rallycoureur

De motorsport-wereld staat stil bij het overlijden van Rallycoureur en YouTube-ster Ken Block (55). Block deed onder andere mee met Gymkhana. Ook nam hij deel aan het FIA World Rallycross Championship met zijn eigen opgerichte team; Hoonigan Racing Division.

Yannick van der Steen 4-1-2023, 17:49

Na jaren stunts te doen en de grens te verleggen van wat mogelijk is met auto’s. Is de motorsport-wereld nu in diepe rouw, professioneel Rallycoureur Ken Block is op maandag 2 januari overleden na een noodlottig ongeval in de Amerikaanse staat Utah. Volgens de lokale sheriff reedt Block een steile helling op en kantelde de sneeuwscooter die vervolgens op Block belandde.

if you’re not scared, you’re not going fast enough

Block begon in 2005 met zijn Rallycarrière en groeide snel uit tot een bekend persoon in de Motorsport-wereld, later werd hij ook een YouTube sensatie. Hij was te zien in meerdere afleveringen van Top Gear, deed aan Gymkhana waarbij coureurs moeten slalommen, driften en 180 graden draaien worden gemaakt, ook nam hij deel aan meerdere FIA Rally kampioenschappen. een uitspraak die Ken Block deed tekende zijn race karakter ‘If you’re not scared, you’re not going fast enough’.

In september 2021 maakte Block bekend een nieuwe samenwerking aan te gaan met Audi op het gebied van elektrische mobiliteit. Op 25 oktober 2022 verscheen een video van Ken Block die in Las Vegas over de strip racete in een elektrische Audi. dit was een onderdeel van de samenwerking.

Ken Block laat zijn vrouw Lucy en drie kinderen achter.

ik ben Yannick Van der Steen. 21 jaar oud en geboren en getogen in Zeewolde. Sinds 2014 kijk ik de formule 1 en is mijn passie voor de autosport en dan vooral Formule 1 begonnen. mijn interesse ligt ook in de maatschappij. de problemen en het nieuws wat daar achter schuilt.

Geef een reactie

Your email address will not be published.