Beeld - Yannick van der Steen

Waar de Verstappen gekte begon

Max Verstappen is ondertussen niet meer weg te denken uit de Formule 1. Met twee wereldkampioenschappen en 78 podiums op zak lijkt niks hem meer in de weg te staan. Vandaag is het precies acht jaar geleden dat hij debuteerde in de koningsklasse van de autosport.

weet u het nog? vijftien maart 2015 zagen we een aantal nieuwe gezichten binnenkomen in de Formule 1. voor het eerst sinds drie jaar zat daar ook weer een Nederlands gezicht tussen. en niet zomaar één, de nummer 33 debuteerde op het circuit van Melbourne naast Carlos Sainz voor het team van Torro Rosso (nu Alpha Thauri)

In zijn eerste race was hij op weg naar de negende finish-plek totdat zijn motor het begaf. Veertien dagen later op 29 maart finishte de jongeman uit Hasselt op de zevende plek, daarmee pakte hij de eerste punten voor zijn team.

Op vijf mei 2016 werd bekend gemaakt dat zijn team hem zou wisselen met Daniil Kvyat. Op vrijdag maakte hij zijn debuut in de RB12. Op zaterdag veertien mei kwalificeerde Verstappen zich als vierde voor de race en op zondag wist hij zijn eerste race voor Red Bull te winnen. Daarop volgde gekte in de media rondom Formule 1 en werden de verwachtingen rondom Verstappen alleen maar groter

ik ben Yannick Van der Steen. 21 jaar oud en geboren en getogen in Zeewolde. Sinds 2014 kijk ik de formule 1 en is mijn passie voor de autosport en dan vooral Formule 1 begonnen. mijn interesse ligt ook in de maatschappij. de problemen en het nieuws wat daar achter schuilt.

Geef een reactie

Your email address will not be published.