SGP: Investeren in openbaar vervoer en ruimte voor woningen

De huizenmarkt aanpassen aan de identiteit van de plaatsen en dorpen, energiebesparing is de snelste weg naar verduurzaming van de energievoorziening en investeren in de bereikbaarheid over weg, water en spoor. Dat zijn de plannen van de SGP voor de komende periode.

Ze komen steeds dichterbij, de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Maar waar moet je als jongere op stemmen? De Werkplaats probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden met het Windesheim Verkiezingsdebat op donderdag 14 maart. Vanaf vandaag zetten we elke dag één deelnemende partij in de spotlights met vandaag de SGP, oftewel de Staatskundig Gereformeerde Partij.

De SGP staat sinds jaar en dag steevast op twee zetels in de Overijsselse Staten. Als christelijke partij vindt de partij van voorman Dirk van Dijk inzet voor de samenleving vanuit christelijke normen en waarden erg belangrijk. 

In het bijzonder voor de ‘kleinere’ gemeentes wil de SGP opkomen. De partij wil tegemoetkomen aan de noodkreten van ondernemers om meer ruimte. De plannen voor het bouwen van woningen moet specifiek voor elke locatie worden afgestemd en starters moeten worden aangemoedigd om een woning te kopen met startersleningen.

Wat klimaat betreft mogen er van de SGP windmolenparken in Overijssel komen, mits er genoeg draagvlak is onder de bevolking. De partij streeft naar een energieneutrale provincie in 2050. De SGP wil een dubbelspoor aanleggen op de lijn Zwolle-Enschede en Zwolle-Deventer. Er moet gestreefd worden naar een station in Staphorst en Bathmen. Het fileprobleem op de N35 tussen Wierden en Zwolle moet worden opgelost met twee keer twee rijstroken.

Opvallend is ook dat de SGP in haar verkiezingsprogramma wijst op het gevaar van de ‘seksualisering van de openbare ruimte’. Volgens de fractie moet de provincie geen medewerking verlenen aan reclameborden voor erotische beurzen en overspelsites.

Lijsttrekker Dirk van Dijk komt naar het debat op 14 maart. Jij ook?

Kom naar het Windesheim Verkiezingsdebat, een debat over de Provinciale Statenverkiezingen speciaal voor jou: op donderdag 14 maart om 15:00 uur in G2.20. Meer weten over de verkiezingen en over ons debat? Klik dan hier en blijf op de hoogte. 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *