PvdA: Een stevige sociale agenda

Om het half uur treinen in de avonduren tussen Deventer en Almelo, betaalbare woningen voor jongeren en streven naar een kringloopeconomie . Het zijn enkele plannen uit het verkiezingsprogramma van de PvdA.

Ze komen steeds dichterbij, de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Maar waar moet je als jongere op stemmen? De Werkplaats probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden met het Windesheim Verkiezingsdebat op donderdag 14 maart. Dagelijks zetten we één deelnemende partij de spotlights met vandaag de Partij van de Arbeid, kortweg de PvdA.

‘Zeker zijn’ is de titel van het verkiezingsprogramma van de PvdA. De sociaaldemocraten verloren de afgelopen jaren stapsgewijs zetels. Vandaag de dag staat de teller op vijf. Voor Annemieke Wissink zijn dit de eerste verkiezingen als lijsttrekker. Wissink is één van de finalisten voor de ‘Groenste Politicus van 2018’ vanwege haar reddingsplan voor het behoud van insecten en van de Overijsselse schaapskuddes.

Een kernpunt is om voldoende passende en betaalbare woningen in Overijssel te realiseren. De partij wil dit samen met gemeenten aanpakken en wil desnoods dat de provincie zelf gaat bouwen. Daarbij richt de PvdA zich onder meer op starterswoningen. De milieu- en klimaatproblematiek wil de partij aanpakken door in te zetten op een kringloopeconomie, waarbij zoveel mogelijk afval wordt hergebruikt als grondstof. Bij de energietransitie staat bij de PvdA voorop dat iedereen mee kan doen. De fractie wil hiervoor subsidies uittrekken.

Verdwenen buslijnen moeten hersteld worden waar dat nodig is en in de avonduren moet de stoptrein tussen Deventer en Almelo elk half uur rijden. Wat betreft de PvdA moet Station Zwolle Stadshagen zo snel mogelijk open gaan. Er moet onderzocht worden of er haltes stations moeten komen in Deventer-Noord en Zwolle-Zuid voor een nieuwe sprinterverbinding. Met de andere noordelijke provincies moet er samenwerking gezocht worden om de universiteitssteden Enschede en Groningen met elkaar te verbinden middels een spoorlijn Almelo – Groningen.

Tot slot is de PvdA van mening etherpiraten meer ruimte moeten krijgen en wil deelauto-initiatieven stimuleren. Vrijwilligers moeten worden ondersteund met de Overijsselse Vrijwilligersprijs.

Lijsttrekker Annemieke Wissink komt naar het debat. Jij ook?

Kom naar het Windesheim Verkiezingsdebat, een debat over de Provinciale Statenverkiezingen speciaal voor jou: op donderdag 14 maart om 15:00 uur in G2.20. Meer weten over de verkiezingen en over ons debat? Klik dan hier en blijf op de hoogte. 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *