Partij voor de Dieren: Duurzaamheid centraal

Een einde maken aan de bio-industrie, Overijssel in 2030 klimaatneutraal en meer ruimte voor de natuur. Het zijn enkele punten uit het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren.

Ze komen steeds dichterbij, de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart aanstaande. Maar waar moet je als jongere op stemmen? De Werkplaats probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden met het Windesheim Verkiezingsdebat op donderdag 14 maart. Dagelijks zetten we één deelnemende partij de spotlights met vandaag de Partij van de Dieren, kortgezegd de PvdD.

‘Kies Plan B. Omdat er geen planeet B is.’ Met deze slogan wil de PvdD proberen haar zetelaantal van één te verdrievoudigen. Het zijn de eerste Provinciale Staten verkiezingen voor lijsttrekker Luuk Folkerts, die zich wil blijven inzetten voor het verkleinen van de veestapel.

Een belangrijk speerpunt van de partij is het ontwikkelen van duurzame landbouw in de provincie Overijssel. Hierbij richt de fractie zich voornamelijk op het verduurzamen van de landbouwgrond. Daarnaast wil de partij de dieren meer ruimte geven. Dit wil ze doen door bijvoorbeeld geen afschotvergunningen meer te verlenen voor ganzen.

Ook wil de PvdD op het gebied van klimaat grote stappen zetten. Door onder andere geen CO2 op te slaan onder de grond, het toepassen van een kringloopeconomie en het elektrificeren van de spoorverbinding Almelo-Emmen, wil de fractie dit bereiken. De partij wil bovendien de krimpregio’s benutten om natuurgebieden te versterken en duurzame energieopwekking te stimuleren.

Gilia Hanskamp komt naar het debat. Jij ook?

Kom naar het Windesheim Verkiezingsdebat, een debat over de Provinciale Statenverkiezingen speciaal voor jou: op donderdag 14 maart om 15:00 uur in G2.20. Meer weten over de verkiezingen en over ons debat? Klik dan hier en blijf op de hoogte.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *