VVD: Banen, bereikbaarheid en binnesteden

Overijssel beter bereikbaar maken, volledig jezelf kunnen zijn en het belonen van duurzame initiatieven. Het zijn enkele ideeën uit het verkiezingsprogramma van de VVD.

Ze komen steeds dichterbij, de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Maar waar moet je als jongere op stemmen? De Werkplaats probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden met het Windesheim Verkiezingsdebat op donderdag 14 maart. Dagelijks zetten we één deelnemende partij de spotlights met vandaag de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, ofwel de VVD.

‘Ons Overijssel’ is de titel van het verkiezingsprogramma van de VVD. De liberalen hopen op 20 maart negen zetels te bemachtigen in de Provinciale Staten. Aan het Windesheim Verkiezingsdebat zal Regien Courtz deelnemen, fractievoorzitter en nummer twee op de lijst van de VVD.

In het verkiezingsprogramma staan de drie b’s centraal. Banen, bereikbaarheid en binnensteden. De fractie wil van Overijssel de meest MKB-vriendelijke provincie van Nederland maken. Ook willen ze de aansluiting van onderwijs op arbeidsmarkt verbeteren. De bereikbaarheid van de provincie moet verbeterd worden door onder andere de N50 en de N307 op te waarderen. Daarnaast moeten fietspaden verbreed worden, de intercity tussen Zwolle en Enschede moet minimaal elk half uur gaan rijden en Port of Zwolle en Port of Twente moeten als logistiek knooppunt ondersteund worden. De VVD wil bovendien de binnensteden vitaal en leefbaar maken om ‘leegstand en verpaupering tegen te gaan’.

Regien Courtz komt naar het debat. Jij ook?

Kom naar het Windesheim Verkiezingsdebat, een debat over de Provinciale Statenverkiezingen speciaal voor jou: op donderdag 14 maart om 15:00 uur in G2.20. Meer weten over de verkiezingen en over ons debat? Klik dan hier en blijf op de hoogte.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *