DENK: Met z’n allen een beter Overijssel creëren

Meer geld naar de breedtecultuur, het ombouwen van leegstaande kantoorpanden tot woningen en goedkoper openbaar vervoer voor alle Overijsselaren. Het zijn enkele plannen uit het verkiezingsprogramma van DENK.

Ze komen steeds dichterbij, de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart aanstaande. Maar waar moet je als jongere op stemmen? De Werkplaats probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden met het Windesheim Verkiezingsdebat op donderdag 14 maart. Dagelijks zetten we één deelnemende partij de spotlights met vandaag DENK.

Na de verkiezingen van 20 maart wil de partij voor het eerst vertegenwoordigd te zijn in alle bestuurslagen. Met het verkiezingsprogramma ‘Denkend aan Overijssel’ hopen ze dit te bereiken. Tijdens de verkiezingen is Kenan Boz de lijsttrekker van de fractie.

DENK vindt dat de provincie een actieve rol moet hebben bij de energietransitie. Dit kan door onder andere projecten op het gebied van duurzaamheid te ondersteunen en inzetten op innovatieve technieken bij de aanleg van wegen – bijvoorbeeld het plaatsen van geluidsschermen met zonnepanelen. Ook moedigt de partij het gebruik van restwarmte uit de industrie voor het verwarmen van huizen aan.

Duurzame woningbouw is ook belangrijk voor DENK. Overijsselaren moeten kunnen genieten van de natuur en het gebruik van zonne-energie moet gestimuleerd worden. De fractie wil ook gezamenlijke woonruimtes creëren voor studenten, starters, ouderen, mensen uit de sociale huur en asielzoekers.

DENK maakt zich ook hard voor beter openbaar vervoer voor alle Overijsselaren. De fractie wil onder andere gratis OV op feestdagen en gratis OV voor ouderen en minima om het gebruik van openbaar vervoer aantrekkelijker te maken.

Burak Aktas is bij het debat. Jij ook?

Kom naar het Windesheim Verkiezingsdebat, een debat over de Provinciale Statenverkiezingen speciaal voor jou: op donderdag 14 maart om 15:00 uur in G2.20. Meer weten over de verkiezingen en over ons debat? Klik dan hier en blijf op de hoogte.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *