Grootste wereldwijde klimaatmars ooit

De klimaatstaking in Den Haag bracht zo’n 35.000 mensen bij elkaar in het Koekamp park. Op vrijdag 27 september liepen de demonstranten een route door de binnenstad van den Haag van ongeveer 3,5 kilometer.

Na afloop van de route waren er zo veel mensen bijgekomen, dat de eindlocatie moest worden veranderd omdat het park overvol zou raken. Er is dus veel aandacht voor het klimaat en de mensen bij de staking zijn van mening dat er iets veranderd moet worden. “What do we want? Climate justice! When do we want it? Now!”, was een van de veel geroepen slogans.

Niet alleen in Nederland werd er gestaakt. Over 150 landen verdeeld waren er miljoenen mensen die de straat opgingen. Hier kwamen wereldwijd zo’n 6000 vrijwilligers aan te pas.
Het was de grootste staking voor een beter klimaat ooit.

FOTO: Jonathan Fabri
FOTO: Kyra Delemarre
FOTO: Kyra Delemarre


Ik ben Jonathan, een enthousiaste werkplaatsleerling. Ik plaats vooral korte verhalen, en ik maak filmpjes!
Mijn portfolio website is: https://jonathanfabri5199.wixsite.com/website