Een klein voordeel

Relaties tijdens corona, hoe pak je dat nou aan? Of je nou al in een relatie zat of net iemand hebt ontmoet. Met al deze maatregelen is het best een uitdaging. Maar ondanks die uitdaging kan er toch wat moois van komen. Ik spreek relatietherapeut Barbara Cremers en Journalistiek student Grady Milovic over de positieve kant van het verhaal.

‘’In eerste instantie zie ik het coronavirus en de Lock down als iets negatiefs maar als relatietherapeut kijk ik daar ook anders tegenaan.’’ Barbara Cremers legt uit dat ondanks dat mensen de coronacrisis wellicht alleen als iets negatiefs voor hun relatie zien, het eigenlijk iets positiefs is. Door de crisis wordt je namelijk geconfronteerd met problemen waar je anders niet mee geconfronteerd zou worden. ‘’Je wordt in een soort hoge druk pan gegooid’’ Zegt ze. Wellicht zijn het problemen die er al waren of problemen die nu pas tevoorschijn komen. maar als je die oplost kom je er uiteindelijk alleen maar sterker uit.

Voor Grady Milovic is het ook maar al te goed uitgepakt. Corona zorgde er voor dat hij veel tijd aan zijn handen had. Hierdoor leerde hij zijn toen toekomstige vriendin juist beter kennen. “Als er geen virus was geweest, dan hadden wij denk ik geen tijd gehad – of genomen – om elkaar eerst te leren kennen. Het is veel diepgaander nu. Zonder het virus was onze eerste date misschien in een kroeg geweest, maar als ik mag kiezen, dan had ik het weer op dezelfde manier gedaan. Het maakt het eerste gesprek ook minder ongemakkelijk eigenlijk, want het ijs is al gebroken: je hebt het er meteen over de anderhalve meter.”

De maatregelen zorgen dus voor veel problemen en confrontatie maar uiteindelijk is dat misschien wel ten goede.

Het volledige audio interview met Barbara Cremers is hier te luisteren: