/

Hoofddorpse horecazaken weigeren geen mensen zonder coronapas

De horecazaken Tijnes & Mooca gaan niet controleren of gasten een coronapas hebben. Vanaf 25 september is de coronapas in de horeca verplicht. Horecabezoekers moeten, als zij binnen willen zitten, een QR-code aantonen door middel van een negatieve test of een vaccinatiebewijs. Hoewel het kabinet heeft aangegeven meer handhaving te willen inzetten om restaurants en cafés te controleren, zien veel ondernemers af van deze maatregel.   

Eetcafé Tijnes klaar voor haar gasten

Tijnes  

De invoering van de coronapas zorgde voor veel scheve gezichten onder de horecaondernemers. Restaurants en cafés zagen de anderhalve meterregel en capaciteitsbeperking verdwijnen, maar kregen er een QR-code voor terug. Veel horecabazen zien dit overheidsbesluit als een stap terug en willen niet meewerken aan deze nieuwe maatregel, zo ook eetcafé Tijnes. ,,Op dit moment hebben we de mensen er niet voor’’, zegt mede-eigenaar Martijn Klaassen. ,,Zoals bekend, kampt de horeca met een enorm personeelsprobleem. Wij werken al met oproepkrachten, die al lastig te vinden zijn. Wij hebben naast ons eetcafé ook een sportaccommodatie, hierdoor hebben wij twee hoofdingangen. Dit zou dus betekenen dat we twee mensen nodig hebben om die QR-code te scannen. Voor ons is dat lastig en daarom besluiten we om nog niet mee te doen aan de coronapas en iedereen ‘gewoon’ binnen te laten.’’   

Restaurant Mooca 

Mooca 

Ook Mooca zal niemand weigeren bij de voordeur. ,,Wanneer mensen een QR-code hebben zullen wij die scannen, maar als mensen dat niet hebben, laten we de keuze aan de gast’’, zegt manager Marcella Smits. ,,Wij kiezen hiervoor omdat we iedereen die bij ons iets komt drinken of een broodje komt eten niet willen weigeren.’’ De maatregel om geen gasten binnen te laten zonder code voelt voor veel mensen als uitsluiting, zeker ook vanwege het feit dat het personeel geen vaccinatie of testbewijs nodig heeft. ,,Wij hebben mensen in dienst die geen code hebben en die mogen wél gewoon werken binnen het restaurant, ‘’ zegt ook Marcella Smits.   

Mijn naam is Davy, 21 jaar en journalist. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld binnen de journalistiek. Mede door mijn stages bij Almere City FC en PEC Zwolle heb ik kennis opgedaan binnen dit werkveld. Het is mijn ambitie om later sport- verslaggever, talkshow host of commentator te worden bij een sportclub- , organisatie of zender.

Reacties

Your email address will not be published.