Monique Tijsterman spreekt haar spelers toe

Handbalsters starten EK-kwalificatie voortvarend bij vuurdoop Tijsterman

Start

De Nederlandse handbalvrouwen startten woensdagavond het kwalificatietoernooi voor het EK van 2022 met een ruime overwinning op Wit-Rusland: 38-27. Het was de eerste wedstrijd voor het Nederlands team sinds de Olympische Spelen in Tokio, waar Nederland in de kwartfinale strandde.

In een uitverkocht Topsportcentrum in Almere begon het Wit-Russische team nog goed met een snelle voorsprong (1-3), maar al vrij snel daarna was het verzet van Wit-Rusland gebroken, en kon Nederland met heel afwisselend en prachtig spel een 21-16 voorsprong noteren als ruststand.

Na de rust breidde Nederland de voorsprong uit naar 38-27, en won Oranje de eerste kwalificatiewedstrijd in de poule, waarin het samen met Griekenland, Wit-Rusland en Duitsland strijdt om een EK-ticket.

Een speelster die terug kan kijken op een goed duel is Angela Malestein. Met acht goals is zij gedeeld topscorer van de wedstrijd. Ondanks haar goede spel, blijft de 28-jarige routinier kritisch. ,, Tegen een team als Wit-Rusland moet je winnen, dat weet iedereen en dat weten wij ook. Ik vind echter dat we heel leuk handbal hebben laten zien en ik denk dat we vanuit hier verder moeten gaan,’’ vertelt Malestein.  

Het hele interview van Davy Lo met Angela Malestein kun je hier beluisteren.  

Keepster Tess Wester kijkt tevreden terug: ‘’Ik ben blij hoe we vandaag hebben kunnen spelen en ik hoop dat we tegen Griekenland (volgende wedstrijd, red.) verder kunnen bouwen’’

Beluister hier het hele interview met Tess Wester:

Interview met Tess Wester na de gewonnen wedstrijd tegen Wit-Rusland

Bondscoach

Het was vandaag ook de eerste wedstrijd voor bondscoach Monique Tijsterman, die na het vertrek van Emmanuel Mayonnade na de Olympische Spelen de mocht overnemen.

avond staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, dan spelen de handbalsters op Kreta om 19:00 uur tegen Griekenland.

Door: Davy Lo & Damian Vos

Reacties

Your email address will not be published.