Na twee jaar afwezigheid komt Sinterklaas weer aan in Zwolle

Foto: Kimberley Blaak

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje ook in Zwolle weer aan. Na twee jaar wachten kwam Sinterklaas vandaag weer in de hoofdstad van Overijssel aan. Vijfduizend mensen stonden hem op te wachten langs de kade. Alle kinderen zullen zeker blij zijn dat de goedheiligman weer in Nederland is en kunnen niet wachten om hun schoen te zetten. 

‘Ik vind het heel leuk dat hij er weer is. Nu kan ik eindelijk weer mijn schoen zetten’, zegt een blond meisje enthousiast. ‘Ik ben blij dat Sinterklaas weer in Nederland is. Ik ga vanavond meteen mijn schoen zetten’, zegt een jongetje. Ouders zijn ook blij dat de goedheiligman weer in het land is. ‘Ik vind het geweldig, het is weer één groot feest. Ik ben helemaal schor van het zingen’, vertelt een tevreden moeder, nog maar net hoorbaar boven de muziek uit.  

Vorig jaar was er geen Sinterklaasintocht in Zwolle. De Zwollenaren die bij de intocht aanwezig zijn, zeggen het daarom extra leuk te vinden om er dit jaar weer bij te kunnen zijn. ‘Ik ben super blij dat de intocht dit jaar weer in Zwolle is. De kinderen krijgen weer cadeautjes en zij hebben er zoveel zin in’, vertelt een blije moeder. ‘Voor kinderen is zo’n intocht leuk. Je merkt ook dat alle kinderen helemaal blij zijn’, vertelt een enthousiaste mevrouw.  

De intocht was anders georganiseerd dan de voorgaande jaren. Zo moest er gecontroleerd worden op QR-codes. ‘We vroegen ons af of we dat wel wilden, maar we wilden de kinderen blij maken en een leuk feest organiseren. Daarom hebben we besloten om het wel te laten doorgaan’, vertelt Riëtte Mulder van Stichting Evenementen Zwolle. 

Door het virus was het spannend of het feest door mocht gaan. ‘Gelukkig mocht dat van onze Burgermeester en Premier Rutte. Het was dit keer wel een besloten feest door het coronavirus. Normaal gesproken zouden er ongeveer 30 duizend mensen komen en dit jaar maar vijfduizend. Alle vijfduizend plekken waren binnen drie dagen volgeboekt’, zegt Mulder. 

Ondanks de regels was het volgens de organisatoren toch een geslaagd feest. ‘Het was spannend of we alles op tijd klaar zouden hebben, maar het is allemaal soepel verlopen. De mensen stonden te popelen om te komen en de kinderen hebben zich goed vermaakt. Sinterklaas kwam op tijd aan. Het was één groot feest’, vertelt Riëtte Mulder tevreden.  

Reacties

Your email address will not be published.