//

Jongeren balanceren 100.000 euro bij elkaar voor mentale gezondheid

Er moet meer aandacht komen voor de mentale gezondheid van jongeren. Dat stellen de jongeren van ‘Last Man Standing’. Verdeeld over het hele land stond de jongerenactiegroep op zaterdag 30 oktober op om hiervoor aandacht te vragen. Drie uur lang, tussen twaalf en drie, balanceerde de jongeren op palen. “Dit doen we om zoveel mogelijk de aandacht te vestigen op het belang van mentale gezondheid”, schrijven de initiatiefnemers op hun website. Een tweede doel is geld op halen voor stichting MIND, een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet voor een betere mentale gezondheid.

Met de actie willen de jongeren het gesprek over psychische problemen aanwakkeren. Uit een onderzoek van het CBS, dat afgelopen september naar buiten kwam, bleek namelijk dat 4 op de 10 jongeren tussen de 18 en 25 kampt met mentale klachten. Nog nooit is dit aantal zo hoog geweest. Ook de wachttijden voor professionele hulp lopen flink op.

MIND

Het geld dat is opgehaald gaat naar stichting MIND. “MIND wil psychische gezondheid bevorderen en alle mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen”, schrijft de organisatie op haar website. “MIND is hét aanspreekpunt in Nederland voor alle vragen rond psychische gezondheid.”

Een achttienjarige journaliste, creatieveling en vooral geïnteresseerd in Human Interest verhalen. Ze studeert journalistiek aan Hogeschool Windesheim en is elke zaterdag te vinden achter de kassa in een kledingwinkel. Ze is erg nieuws- en leergierig en wilt zich de komende jaren in de journalistieke wereld ontwikkelen.

Al van jongs af aan is Gaia op veel creatieve vlakken druk bezig. Zo stond ze als klein meisje zingend op en vertelde de meest bijzondere verhalen. Nu nog steeds is Gaia veel met muziek bezig en is ze ook geïnteresseerd in fotografie en schrijven.

Reacties

Your email address will not be published.