In een paar dagen tijd, zeven woninginbraken in Hoevelaken

Afgelopen week was het raak in Hoevelaken. Er vonden zeven woninginbraken plaats. Dit heeft een impact op de bewoners en het dorp. 

Woningen aan de Eiberlaan, Bernhardlaan, Frans Tromplaan, Anjerlaan, Willem de Zwijgerlaan, Wilhelminalaan en de Oosterdorpstraat waren afgelopen week de dupe van de woninginbraken. In en in de omgeving van de bovengenoemde wijken vonden deze woninginbraken plaats, waarvan zes in 24 uur tijd werden gepleegd. De inbraken vonden plaats tussen donderdag 11 november en zondag 14 november. Tijdens vijf van de zeven inbraken zijn er spullen meegenomen en er is één inbreker betrapt. Echter zijn er nog geen aanhoudingen verricht.  

“Ik vind dit in één woord bedroevend. Blijf gewoon van andermans spullen af! Er vinden steeds vaker inbraken plaats in Hoevelaken. Dit heeft veel invloed op de bewoners en ons dorp”, zegt een buurtbewoner. Maandag kregen buurtbewoners op o.a. de Bernhardlaan een brief van de politie (uit Barneveld/Nijkerk) door de brievenbus. De politie is een buurtonderzoek gestart waarin ze op zoek zijn naar getuigen. Ook geeft de politie een aantal tips mee die je kunt nemen om een woninginbraak bij jou thuis zo klein mogelijk te maken. Ze zetten een aantal organisatorische, sociale en administratieve maatregelen op een rijtje. Een aantal hiervan zijn: zorg voor goede sloten, laat een licht branden als u niet thuis bent en vraag of de buren een oogje in het zeil houden als u bijvoorbeeld met vakantie bent. Het buurtonderzoek loopt nog.  

Een negentienjarige vrolijke en creatieve student Journalistiek. Door haar grote nieuwsgierigheid komt ze alles te weten wat ze nodig heeft voor het schrijven en produceren van haar stukken. Haar hoofd zit vol ideeën waar ze graag mee aan de slag gaat. Ze is vooral geïnteresseerd in lifestyle en food.

De aankomende jaren wilt ze zich graag gaan ontwikkelen in de Journalistieke wereld. Van kleins af aan wist ze al wat ze later wilde worden. Tijdschriftenmaker, net als Linda de Mol bijvoorbeeld. Wie weet komt ze ooit zo ver.

Reacties

Your email address will not be published.