/

Black Friday Emmen: ‘het is verantwoord als iedereen zich houdt aan de regels’

Foto: Kimberley Blaak

Vandaag is de dag dat je koopjesjagen mag. Het is namelijk Black Friday en dat is dé dag in het jaar dat winkelketens met flinke kortingen strooien. Dit jaar moet er net als vorig jaar gehouden worden aan coronamaatregelen. Zo moet er bijvoorbeeld anderhalve meter afstand worden gehouden. Volgens centrummanager Laurens Meijer moet dat in Emmen goed komen. 

‘Emmen is een plaats met brede straten en grote pleinen, daardoor kunnen de coronamaatregelen in het centrum goed gehandhaafd worden. Black Friday is hier ook iets minder populair dan in de grote steden, dus er komen minder mensen op af’, vertelt Meijer. Het centrummanagement heeft bij de ondernemers aangegeven dat er goed moet worden gelet op de coronamaatregelen. ‘Ondernemers konden anderhalve meter afstand stickers aanvragen bij ons. De Mediamarkt heeft bijvoorbeeld hekken bij de ingang neergezet, zodat als er een wachtrij ontstaat zij nog controle hebben over de mensen die voor de winkel staan te wachten’, zegt Laurens Meijer.

Verantwoord

Winkelketens Hunkemöller en Sandra’s Boetiek uit Emmen, vinden het verantwoord dat Black Friday in hun winkel doorgaat. ’Als mensen zich goed aan de coronamaatregelen houden, dan kan de Black Friday gewoon door gaan’, vertelt de bedrijfsleider van Sandra’s Boetiek. ‘In onze winkel kunnen we ons goed aan de regels houden, maar ik weet niet hoe dat in andere winkels gaat. Je roept natuurlijk wel mensen op om ergens massaal naar toe te komen. Voor de commercie en de klanten is het goed, maar of het voor de corona goed is, weet ik niet’, zegt de Hunkemöller winkelmedewerkster. 

Goede voorbereiding

De twee winkels hebben zich goed voorbereidt op de Black Friday gekte. Zo hebben beide winkelketens de anderhalve meter afstand stickers op de vloer liggen. ’We attenderen mensen erop dat er afstand moet worden gehouden als ze dat toch niet doen’, vertelt Hunkemöller medewerkster Miranda. ‘Afgelopen maandag zijn we al gestart met de Black Friday actie, normaal gesproken doen we dat niet’, vertelt ze. ’We dragen allemaal mondkapjes en als er teveel mensen in de winkel komen, dan zetten we poortjes voor de ingang’, vertelt Alice van Sandra’s Boetiek.

Veel shoppen

De bezoekers van Emmen Centrum zijn flink aan het shoppen. ‘Ik heb een tas vol kinderkleding gekocht’ zegt een man. ‘Ik heb nu nog niks gekocht, maar dat ben ik wel van plan’, vertelt een jongetje vrolijk. ‘Ik heb begin deze week een jas en een trui gekocht. Ik ga nu nog een paar kleine dingetjes shoppen en dan vind ik het goed’, zegt een blije vrouw. 

Reacties

Your email address will not be published.