Zes haasjes uitgereikt na remise tegen Japan

De Oranje leeuwinnen hebben in de oefenwedstrijd tegen Japan met 0-0 gelijkgespeeld. Na het hectische weekend rondom de wedstrijd tegen Tsjechië koos bondscoach Mark Parsons afgelopen maandag voor het ‘’tweede garnituur.’’ Maar liefst zes speelsters mochten voor het eerst hun opwachting maken in de nationale hoofdmacht.  

Een leeg Cars Jeans stadion in Den Haag was het decor van de oefenwedstrijd tegen Japan. Veel speelsters die afgelopen zaterdag nog in actie kwamen, kregen rust. Gedurende het duel was Japan de bovenliggende partij met een aantal flitsende combinaties en kansen op de openingstreffer. Nederland had het lastig, pas na rust kregen de Oranje Leeuwinnen een kans om de Japanse doelvrouw te verschalken, ook dit gebeurde echter niet.  

Hoewel de ploeg van bondscoach voorin weinig klaarspeelde, werd het doel schoongehouden. Een knappe prestatie, want zowel het overgrote deel van de defensie als keepster Barbara Lorsheyd maakten hun eerste minuten in de hoofdmacht. ,,Dit was een goede avond om nieuwe talenten te zien en ik vind dat ze hun rol goed hebben ingevuld’’, zegt Mark Parsons. Hoewel de nieuwe lichting al klaar staat, zullen zij nog even geduld moeten hebben om in de kwalificatiewedstrijden een rol van betekenis te spelen. ,,Speelsters als Lieke Martens en Vivianne Miedema zijn ongelofelijk belangrijk voor het team en worden niet zomaar vervangen. Maar je weet het nooit, voetbal is voetbal.’’ Een speelster die ook normaalgesproken een vaste basisplaats krijgt, is Sari van Veenendaal. ,,Op dit moment is zij de onomstreden eerste doelvrouw binnen het elftal.’’  

Online persconferentie

Debuterend keepster Babara Lorsheyd zal dus de komende tijd geduld moeten hebben, maar dit debuut pakken ze haar nooit meer af. De 30-jarige Haagse is als een kind zo blij met haar eerste minuten. ,,Dit is natuurlijk een heel mooi moment voor mij. In het stadion van de club waar ik nu speel mijn debuut maken, beter kan het niet’’, zegt Lorsheyd. De goalie van ADO Den Haag kent de rangorde binnen de ploeg van Mark Parsons, maar is daar niet bang voor de concurrentiestrijd. ,,Elk moment moet je keihard knokken, je weet dat er maar één plek is binnen het team. Je moet zorgen dat je gewoon je ding doet en als je dat doet, komt het vanzelf goed.’’  

Naast de keepster, spelen ook de andere debutanten in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie. ,,Vandaag hebben we gezien dat er niet alleen kwaliteit is bij Nederlandse speelsters, maar ook bij de clubs waar ze spelen. De trainers verrichten goed werk en ze zorgen ervoor dat de speelsters zich uitstekend ontwikkelen’’, zegt Parsons. 

Interview met bondscoach Mark Parsons
Interview met keepster Barbara Lorsheyd

 

Mijn naam is Davy, 21 jaar en journalist. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld binnen de journalistiek. Mede door mijn stages bij Almere City FC en PEC Zwolle heb ik kennis opgedaan binnen dit werkveld. Het is mijn ambitie om later sport- verslaggever, talkshow host of commentator te worden bij een sportclub- , organisatie of zender.

Reacties

Your email address will not be published.