//

Gemeenteraad Lelystad stemt tegen bezuinigingen WMO

De bezuiniging van 15% op de WMO die wethouder Jack Schoone voorstelde gaat niet door. Op 16 november stemde de gemeenteraad van Lelystad tegen het voorstel. Partijen als VVD, InwonersPartij, PvdA, ChristenUnie, Jong Lelystad, GroenLinks, SP, D66 en CDA sloegen de handen in een en vormden een meerderheid tegen het instellen van de bezuiniging. “De situatie is dat de gemeente méér geld uitgeeft aan de WMO huishoudelijke ondersteuning dan dat zij hiervoor krijgt van het Rijk”, vertelt Wendelien Eringa, woordvoerder van Wethouder Jack Schoone.

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) is er om burgers te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. De vraag naar deze hulp blijft stijgen in de gemeentes, zo ook in Lelystad. De bezuiniging van 15% was volgens Schoone de oplossing om de groei van de uitvoering van de WMO te kunnen blijven financieren. Het plan van Schoone was om de hulp te versoberen en meer in te zetten op ondersteuning van mantelzorgers.

“De gemeenteraad kan bij het bepalen van de begroting voor de komende jaren tot een andere keuze komen, dat is hier gebeurd. De gemeenteraad accepteert daarmee dat de uitgaven meer zullen toenemen. De gemeenteraad moet nu beslissen over welke andere middelen zij gaan inzetten voor het financieren van de WMO,” aldus Eringa.

Een achttienjarige journaliste, creatieveling en vooral geïnteresseerd in Human Interest verhalen. Ze studeert journalistiek aan Hogeschool Windesheim en is elke zaterdag te vinden achter de kassa in een kledingwinkel. Ze is erg nieuws- en leergierig en wilt zich de komende jaren in de journalistieke wereld ontwikkelen.

Al van jongs af aan is Gaia op veel creatieve vlakken druk bezig. Zo stond ze als klein meisje zingend op en vertelde de meest bijzondere verhalen. Nu nog steeds is Gaia veel met muziek bezig en is ze ook geïnteresseerd in fotografie en schrijven.

Reacties

Your email address will not be published.