/

“De kinderen staan juichend op de stoep om de pakketten te ontvangen”

Angela Rijkhoff

De kerstdagen komen er aan en voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben is dit een lastige tijd. Stichting Kerstactie Westfriesland zet zich al meer dan negen jaar in om ruim 250 gezinnen uit Westfriesland een fijne kerst te kunnen geven. 

Uit cijfers van het CBS blijkt dat er vorig jaar ruim 220 duizend minderjarige kinderen in een huishouden met een laag inkomen leefden en ruim 95 duizend minderjarige kinderen leefden langdurig in een gezin met een laag inkomen. Stichting Kerstactie Westfriesland zet zich daarom extra in voor de kinderen. Zij vinden dat elk kind een kerstfeest met iets extra’s verdient. Daarom willen zij zoveel mogelijk gezinnen die onder of tegen de armoedegrens leven van een kerstpakket voorzien, zodat ook zij een fijn kerstfeest kunnen vieren met hun kinderen. 

De kerstpakketten

“Als je genoeg geld hebt kun je je niet voorstellen hoe het is om geen geld te hebben. Om niet dat extraatje te kunnen kopen met de kerst, om niet een kerstmaaltijd op tafel te kunnen zetten en om geen speelgoed te kunnen kopen voor je kinderen”, vertelt vrijwilligster Angela Rijkhoff. Daarom stelt de stichting kerstpakketten samen voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De pakketten zijn gevuld met dagelijkse producten, luxere producten en kerstcadeautjes voor de kinderen.

Angela helpt bij het verzamelen van de artikelen, pakt de pakketten in en bezorgt ze bij de gezinnen thuis. Alle vrijwilligers leveren de pakketten namelijk persoonlijk af bij de gezinnen. “De kinderen staan juichend op de stoep om de pakketten te ontvangen. Het is ontzettend mooi om te zien hoe blij de mensen worden van de pakketten die wij samen stellen en hoe dankbaar zij er op reageren.” Dat geeft Angela een extra goed gevoel om met veel plezier dit werk te blijven doen.

Vrijwilligers

Angela zet zich samen met veel anderen in voor deze stichting. Angela doet dit al negen jaar. “Ik heb mij aangemeld als vrijwilliger omdat ik het een hele mooie actie vind. Het is ontzettend dankbaar werk!” Inmiddels heeft ze haar hele gezin meegenomen in de actie. Haar kinderen helpen met inpakken en haar man met bezorgen. “Zo zien ze in dat een fijne kerst niet voor iedereen vanzelfsprekend is.” 

Een negentienjarige vrolijke en creatieve student Journalistiek. Door haar grote nieuwsgierigheid komt ze alles te weten wat ze nodig heeft voor het schrijven en produceren van haar stukken. Haar hoofd zit vol ideeën waar ze graag mee aan de slag gaat. Ze is vooral geïnteresseerd in lifestyle en food.

De aankomende jaren wilt ze zich graag gaan ontwikkelen in de Journalistieke wereld. Van kleins af aan wist ze al wat ze later wilde worden. Tijdschriftenmaker, net als Linda de Mol bijvoorbeeld. Wie weet komt ze ooit zo ver.

Reacties

Your email address will not be published.