“Op dit moment is het puur overleven en zorgen dat je je hoofd boven water kunt houden”

Boven: Martijn Onder: Jan Cees

Sportscholen zijn hard getroffen door alle maatregelen omtrent COVID-19 de afgelopen tijd. Ondanks de nare tijden proberen ook zij er het beste van de maken zodat de sporters op een veilige manier toch kunnen blijven sporten.

Voor Health & Sportcenter De Wellness in Hoevelaken, is het net als voor anderen een onzekere tijd. Op dit moment mag er gesport worden tussen 6:00 en 17:00 uur met 1,5 meter afstand. De sportschool wordt sinds 2010 veel plezier gerund door Martijn Jansen. Samen met zeven anderen geeft hij verschillende groepslessen en personal trainingen. Al bijna twee jaar lang werken zij met maatregelen die voor veel beperkingen zorgen. De reden van de maatregelen zijn goed te begrijpen maar voor zijn sportschool is het balen. “Ik hoop dat wij mensen goed kunnen blijven begeleiden en kunnen stimuleren om door te blijven gaan”, sportinstructeur Jan-Cees Willemsen.

Sportscholen essentieel

Martijn adviseert het kabinet om de sportscholen essentieel te maken. “Een slijter is open na 17 uur. Hij begrijpt dat mensen die een alcoholische verslaving een drankje nodig hebben maar dat is met sporten net zo in zijn ogen. Mensen die niet kunnen sporten kunnen mentale problemen krijgen en depressiviteit ervaren, vertelt Martijn. Jan-Cees zou adviseren om een subsidie te geven aan de sportscholen als er extra investeringen moeten worden gedaan om het sporten mogelijk te kunnen maken met de maatregelen. “En natuurlijk dat ze de sportscholen open moeten houden om aan gezondheid te kunnen werken”, aldus Jan-Cees.

Positief

Sportscholen doen er in deze onzekere tijden alles aan om de beschikbare mogelijkheden waar te maken. Op dit moment is het volgens Martijn puur overleven en zorgen dat je je hoofd boven water kan houden en hopen dat de steun van de leden zo groot is dat ze toch lid blijven of blijven doorbetalen zo lang het nodig is. Het ziet er nog niet naar uit dat de sportscholen binnenkort open mogen, eerder dat zij helemaal de deuren moeten sluiten. Zodra de maatregelen worden opgeheven gaan Martijn en zijn team hard aan de bak om het verlies weer in te halen wat ze hebben geleden. “Dat is makkelijker gezegd dan gedaan maar ik blijf positief. Je moet er gewoon plezier in blijven houden.” Hij vertelt dat als je met de pakken neer gaat zitten er niks meer aan is en dan ook geen positiviteit uitstraalt naar de klanten toe.

Een negentienjarige vrolijke en creatieve student Journalistiek. Door haar grote nieuwsgierigheid komt ze alles te weten wat ze nodig heeft voor het schrijven en produceren van haar stukken. Haar hoofd zit vol ideeën waar ze graag mee aan de slag gaat. Ze is vooral geïnteresseerd in lifestyle en food.

De aankomende jaren wilt ze zich graag gaan ontwikkelen in de Journalistieke wereld. Van kleins af aan wist ze al wat ze later wilde worden. Tijdschriftenmaker, net als Linda de Mol bijvoorbeeld. Wie weet komt ze ooit zo ver.

Reacties

Your email address will not be published.