Peter Wright kroont zich voor de tweede keer tot wereldkampioen darts

Peter Wright (51) mag zich voor de tweede keer in zijn loopbaan wereldkampioen darts noemen. In een bloedstollende finale versloeg ‘‘Snakebite’’ Michael Smith met 5-7. Eerder won de Schot in 2019 al het wereldkampioenschap van dartsfederatie PDC.

Wright begon goed aan de wedstrijd. Smith wist zijn dubbels niet te gooien, en stond al snel met 0-2 achter. Smith, gesteund door het publiek in Alexandra Palace, kwam daarna veel beter in zijn spel, met hogere scores en betere check-outs. Tot aan de tiende set ging het vervolgens gelijk op, en stond het 5-5. Na twee overtuigende sets van Wright trok hij de wedstrijd naar zich toe.

Dartsfan Wouter Mulder vond het een spannende finale: ‘’Af en toe zat er een leg tussen die beduidend minder was, zoals in de tweede leg van de eerste set, waarin beide darters bijna alles misten. Best gek voor twee van de beste darters van de wereld. Aan dit soort momenten zag je dat er veel spanning op deze wedstrijd stond.’’

Nederlanders

De Nederlanders in het toernooi waren al een tijdje uitgeschakeld. Raymond van Barneveld, Maik Kuivenhoven, Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp strandden al in de tweede ronde, Danny Noppert werd in de derde ronde uitgeschakeld door Ryan Searle. Dirk van Duijvenbode kwam het verst, hij verloor in de achtste finale van topfavoriet Gerwyn Price.

Michael van Gerwen en Vincent van der Voort werden uitgeschakeld door een besmetting met het coronavirus. Noppert en van Barneveld raakten na hun wedstrijd besmet.

Reacties

Your email address will not be published.