//

Beter een goeie buur

SSH student housing is een van de grootste aanbieders als het aankomt op huisvesting voor studenten in steden als Zwolle en Utrecht. SSH heeft in Utrecht een initiatief opgestart waar jongeren worden gekoppeld aan een buurtbewoners. Deze buurtbewoners zijn er om de jongeren te ondersteunen om zelfstandig te leren wonen.

Sinds kort wordt dit initiatief ook opgezet in Zwolle. Dit initiatief is bedoeld voor mensen die woonachtig zijn in panden van het SSH, maar het is niet uitgesloten voor mensen die graag mee willen werken aan het initiatief en niet in een SSH-pand wonen. De buurtbewoners die zich geroepen voelen om mee te doen aan dit initiatief, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar goeiebuur@sshxl.nl. Hierna volgt een intakegesprek waarin beide partijen hun verwachtingen bespreekbaar kunnen maken. Als alles in orde is wordt er samen gekeken naar wat voor rol deze buurt bewoners op zich kunnen nemen.

“Het initiatief is bedoeld om jongeren die momenteel dakloos zijn, in een zorginstelling of bij een pleeggezin wonen een plek te geven waar zij mee kunnen draaien in een studentenhuis met leeftijd genoten”, aldus SSH

De jongeren worden normaal voorgedragen door hun desbetreffende zorgpartij. De zorgpartij zal de jongeren in kwestie bij SSH voordragen waarna er wordt gekeken naar wat de persoon in kwestie nodig heeft of waarna hij of zij verlangt. Vervolgens wordt er gekeken naar een geschikte plek voor de jongere en gaat vanaf hier het balletje verder rollen.

Reacties

Your email address will not be published.