“Met de VR Room willen we de horeca ervaring leuker maken”

Op vrijdag 11 maart 2022 opende The VR Room en de Proefzaak officieel hun deuren in Amersfoort. Tijdens deze opening konden mensen genieten van live muziek, lekkere hapjes, vers getapt bier en een unieke ervaring in de VR Room. Onder begeleiding van medewerkers konden genodigden onder andere ontsnappen uit Alice in Wonderland en Tsjernobyl. Eric van Maarschalkerweerd, manager van de Proefzaak, en Bastiaan de Krom, manager van de VR Room, waren ook aanwezig om deze feestelijke dag te vieren. Zij vertellen meer over hoe de VR Room tot stand kwam en wat er allemaal op de locatie te beleven is.

Wat is virtual reality (VR)?
“VR staat voor virtual reality. Met virtual reality wordt een realistische situatie nagebootst door computers. Om deze situatie te kunnen ervaren, wordt er onder andere gebruik gemaakt van VR brillen. Door middel van deze brillen begeven mensen zich in een virtuele wereld, die ook als zeer realistisch kan worden ervaren. In onze VR Room maken wij ook gebruik van deze VR brillen. Naast deze brillen zijn er ook VR stoelen in onze VR Room aanwezig.”

Hoe is de VR Room ontstaan in Amersfoort?
“In de zomer van 2021 zijn we begonnen met de bouw van onze VR Room. De VR Room valt onder Next Venue, een bedrijf dat verschillende grote en kleine evenementenlocaties in Nederland beheert. De Rijtuigenloods in Amersfoort, waar de VR Room zich bevind, valt hier ook onder. Om de bestaande locaties in Nederland uit te bereiden en de horeca wat leuker te maken, besloten we een nieuwe VR Room in Amersfoort te openen. Hiermee wilden we een slag maken tussen een leuke horeca en het stukje plezier van de VR Room erbij. Op deze manier zijn de Proefzaak en de VR Room aan elkaar gekoppeld. En dat wordt dan het nieuwe concept. Overal waar een VR Room komt, zal een nieuwe Proefzaak openen. En andersom geldt hetzelfde.”

Zijn er ook nog samenwerkingen tussen jullie en andere bedrijven?
“Wij werken samen met een ledengroep, die aangesloten is op Next Venue. Van deze ledengroep krijgen wij alle ingrediënten die wij gebruiken voor onze gerechten in de Proefzaak. De ingrediënten komen van lokale boeren vandaan en dat maakt onze producten dus duurzaam. Duurzaamheid is erg belangrijk binnen ons bedrijf en binnen de bedrijven van Next Venue. Wij bouwen geen nieuwe locaties van nieuw materiaal, maar in plaats daarvan worden er locaties bijgekocht die al bestaan.”

Welke rol speelt de Proefzaak bij de VR Room?
“De Proefzaak en de VR Room zijn onderdeel van elkaar. Nadat bezoekers een spelronde hebben uitgespeeld in de VR Room, kunnen zij direct doorlopen naar de Proefzaak om te genieten van speciaal bier van Kleiburg uit Amsterdam. Door een VR Room aan de Proefzaak toe te voegen, willen wij de horecaervaring voor bezoekers leuker maken.”
Wat is er allemaal te beleven in de VR Room?
“Wij vergelijken onze VR Room altijd een beetje met een bowlingbaan. Wij geloven namelijk niet dat VR een ervaring is voor individuen, wij willen echt dat het een “samen” ervaring is voor mensen, dus in groepen. Onze VR Room heeft 24 speelvelden. In deze speelvelden kunnen bezoekers verschillende thema’s van onze VR Room ervaren. De thema’s bestaan onder andere uit Alice in Wonderland, een onbewoond eiland, Tsjernobyl en een gevangenis. In de Vr Room moeten de mensen uit deze thema’s proberen te ontsnappen. Bezoekers hebben hier een uur de tijd voor, maar het lukt niet iedereen om binnen deze tijd uit de thema’s te ontsnappen. We zien daarom geregeld mensen terugkomen om het nog een keer te proberen.”

Op 11 maart werd de VR Room officieel geopend. Wie waren er tijdens deze opening aanwezig?
“Tijdens onze officiële opening waren alleen genodigden aanwezig. De genodigden waren mensen uit de buurt, zakenpartners, familie en een aantal journalisten van de pers. Op 25 februari openden we onze deuren al, maar vanaf 12 maart zijn wij volledig geopend voor bezoekers.”
Hoe zag het programma van de opening van de VR Room eruit?
“Rond een uur of vier kwamen de eerste gasten naar binnen. Zij kregen een hapje en een drankje aangeboden van ons. Er was een proeverij van onze speciaal bieren en in de foodtruck, die buiten stond, werden hamburgers en bietenburgers geserveerd. Om vijf uur begon de officiële opening. De abt van het Kleiklooster, waar ons bier vandaan komt, kwam op de fiets speciaal bier uit Amsterdam naar Amersfoort brengen. Er waren deze avond ook live optredens van onder andere That Big Man. Deze muziek bestond uit jazz en zang. Dit alles bij elkaar zorgde voor een gezellige en feestelijke avond.”

Meer informatie over de VR Room is via deze link te vinden: https://thevrroom.nl/amersfoort/

Mijn naam is Nina Louwman. Ik ben 21 jaar en ik kom uit Amersfoort. Voordat ik aan de opleiding Journalistiek begon volgde ik de opleiding Mediaredactie in Amersfoort. Hierdoor heb ik al enige ervaring opgedaan in de media wereld. Ik hoop mijzelf door deze opleiding de komende jaren verder te ontwikkelen als journalist.

Reacties

Your email address will not be published.