Courtois en Vinicius Jr. bezorgen Real Madrid Champions League titel

Real Madrid pakt haar veertiende Champions League titel in de clubgeschiedenis. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti is de hele wedstrijd de onderliggende partij geweest, maar weet desondanks toch het miljardenbal in de wacht te slepen. Voor spelers Daniël Carvajal, Gareth Bale, Luka Modric, Karim Benzema , Tony Kroos en Marcelo is dit alweer de vijfde keer dat zij het toernooi winnen.

Van een spektakel is nog geen sprake aan het begin van de wedstrijd. Liverpool is de bovenliggende partij met een aantal goede pogingen op het doel van Real Madrid doelman Thibaut Courtois. The Reds creëren twee grote kansen. De eerste mogelijkheid komt na een kwartier spelen via de voet van Mohammed Salah op aangeven van Trent Alexander-Arnold. Vijf minuten later speelt collega aanvaller Sadio Mané zich knap vrij en raakt via de hand van de Madrileense keeper de paal. Op slag van rust lijkt Real Madrid aanvoerder Karim Benzema tegen de verhouding in zijn ploeg op voorsprong te schieten. De arbitrage en later de VAR keuren na een minutenlang durend onderzoek de goal echter af.

De tweede helft

In de tweede helft is Liverpool wederom de bovenliggende partij met wat dreigingen zonder echte kansen. Na bijna 60 minuten maakt Real Madrid toch de openingstreffer. Na een voorzet van middenvelder Frederico Valverde kan Vinicius Junior de bal voor een leeg doel binnentikken. De wedstrijd komt daarna meer in evenwicht en scheidsrechter Clément Turpin deelt de eerste gele kaart van de wedstrijd uit aan Liverpool middenvelder Fabinho. De Engelsen gaan na de eerste prent op zoek naar de gelijkmaker. Salah trekt naar binnen, schiet de bal richting de verre hoek, maar opnieuw is de Madrileense sluitpost een sta in de weg.

Kansen in overvloed

Liverpool besluit na deze kans vers bloed in het veld te brengen. De Colombiaan Luis Diaz wordt gewisseld voor Diogo Jota. Die laatstgenoemde is meteen betrokken bij een hele grote kans, als hij de bal voorgeeft op Salah, maar die treft opnieuw de doelman. Een kwartier voor tijd vervangt trainer Jürgen Klopp nog maar eens twee spelers.  Nabil Keita en Roberto Firmino vervangen Jordan Henderson en Thiago Alcantara.

Na de wissels blijven de Engelsen aanzetten en pareert de doelman van de Real Madrid nog maar eens een inzet van The Reds. De Belgische doelman blijft van grote waarde als hij opnieuw een schot van Salah weet te stoppen. Ruim vijf minuten voor tijd is het ook voor het elftal van trainer Carlo Ancelotti het moment om vers bloed in de ploeg te brengen. Het Franse talent Edouardo Camavinga vervangt de Uruguayaan Frederico Valverde.

De extra speeltijd bedraagt vijf minuten waarin de ruimtes voor Real Madrid groter worden en er meer kansen komen voor Los Blancos, waar zij uiteindelijk niet van profiteren. Desondanks trekt de Koninklijke het duel toch over de streep en winnen zij de cup met 1-0 van Liverpool.

Smetje op de wedstrijd

De wedstrijd begint ruim een half uur later dan de geplande aanvangstijd. De reden achter de vertraging komt door verschillende incidenten rondom de supporters van Liverpool. Fans zonder kaartje betreden het stadion, terwijl de fans zonder kaartje buiten staan. Ook in de rust staan veel supporters nog buiten en lijken zij het duel ondanks het gekochte kaartje te missen.

Mijn naam is Davy, 21 jaar en journalist. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld binnen de journalistiek. Mede door mijn stages bij Almere City FC en PEC Zwolle heb ik kennis opgedaan binnen dit werkveld. Het is mijn ambitie om later sport- verslaggever, talkshow host of commentator te worden bij een sportclub- , organisatie of zender.