/

“Na het zien van die filmpjes dacht ik: wauw, ik wil dit gewoon met mijn eigen ogen zien”

Pien tijdens haar werk bij Estivant.

Na de coronacrisis zie je steeds vaker voorbijkomen dat studenten of werkzoekende vertrekken naar het buitenland. Daar lopen ze stage, brengen ze hun tussenjaar door of gaan ze aan het werk bij hotels, barretjes etc. Nu haar contract niet is verlengd bij haar vorige werkgever heeft de 20-jarige Pien van den Bergh niets meer te verliezen. Ze heeft altijd al de intentie gehad om te reizen en nu is de tijd daar. TikTok spoorde haar aan om ‘het gewoon te doen’. 

Aankomende augustus begint Pien haar eerste avontuur. Na vakanties met familie, vriendinnen en organisatie ‘Estivant’, vertrekt ze nu voor het eerst in haar eentje voor drie maanden naar Rhodos. Daar gaat ze werken in een vijf-sterren hotel als sportactiviteitenbegeleider, denk daarbij aan mensen helpen bij de sportactiviteiten en lessen geven. Backpacken in haar eentje ziet ze niet echt zitten dus is ze op het idee gekomen om te gaan werken in het buitenland. De afgelopen tijd is ze op zoek gegaan naar werk in het buitenland en kwam hierbij uit. “Eigenlijk wilde ik voordat ik een vaste baan kreeg al graag gaan reizen, maar een vaste baan hebben is ook wel fijn. Nu is mijn contract niet verlengd en vind ik dit een goede timing om te gaan.” 

Intentie voor reizen 

Pien heeft altijd al de intentie gehad om te gaan reizen en om in het buitenland te gaan werken. Via de app TikTok ziet ze regelmatig filmpjes over reizen voorbijkomen. “Na het zien van die filmpjes dacht ik: wauw, ik wil dit gewoon met mijn eigen ogen zien.” Na haar reizen is ze zeker nog van plan om door te reizen. Als ze terugkomt wil ze eerst alles voor haarzelf op een rijtje te zetten, wat ze nou precies wil qua werk. “Wie weet vind ik het werk in het hotel zo leuk dat ik bij terugkomst nog een opleiding wil gaan volgen uit die branche. Maar misschien heb ik het werk in de media zo gemist, dat ik daar weer wil gaan werken.” 

Na drie maanden Rhodos is het plan om kort thuis te zijn en dan een paar weken later samen met een vriendin naar Curaçao, om te werken in een bar aan het strand en vooral om te genieten. “We hebben nu alleen nog een vliegticket gekocht en tegen die tijd zien we wel hoe alles gaat verlopen. De vriendin met wie ik daar heen ga wilde ook heel graag reizen en specifiek naar Curaçao. Eigenlijk was zij van plan om in september al te gaan, maar ik vertelde haar dat als ze even twee maandjes zou wachten ik met haar mee kon. Ik kom dan namelijk terug uit Rhodos.”  

Zeven maanden 

Samen met 22 anderen woont Pien in een studentenhuis in Amersfoort. Ze is zeven maanden weg van huis, wat gebeurt er met haar kamer? Pien gaat haar plek verhuren en vindt het fijn als er een vertrouwd iemand in komt. Daarom gaat ze haar kamer verhuren aan een goede vriendin, die tegelijkertijd ook voor haar konijn ‘Koetje’ gaat zorgen. Ze gaat voor zeven maanden weg en dat is best wel een tijdje. Het contact met vrienden en familie gaat ze erg missen en ze is een beetje bang dat het contact verwaterd. “Ik ben benieuwd met wie ik nog contact houd en wie er daadwerkelijk ook contact met mij opnemen.”  

Een negentienjarige vrolijke en creatieve student Journalistiek. Door haar grote nieuwsgierigheid komt ze alles te weten wat ze nodig heeft voor het schrijven en produceren van haar stukken. Haar hoofd zit vol ideeën waar ze graag mee aan de slag gaat. Ze is vooral geïnteresseerd in lifestyle en food.

De aankomende jaren wilt ze zich graag gaan ontwikkelen in de Journalistieke wereld. Van kleins af aan wist ze al wat ze later wilde worden. Tijdschriftenmaker, net als Linda de Mol bijvoorbeeld. Wie weet komt ze ooit zo ver.

Reacties

Your email address will not be published.