‘’Geen uitzicht op betere tijden, maar we blijven positief’’ 

Zwolle – Anniek Witzand (bedrijfsleidster van de Kuiperij, Shotto en Bloopers) vertelt over de naderende noodverordening die vanuit Den Haag onze kant op lijkt te komen. De sluitingstijden van de avondhoreca zorgen, voor de zoveelste domper. Op welke basis vindt men de drive om door te gaan en gloort er nog hoop? 

Sinds enkele maanden worden we geplaagd door de maatregelen rondom het coronavirus. “Deze periode is desastreus en miserabel voor ons als Zwolse horecaondernemers, hoe nauwgezet we de Nauw-regeling (een regeling die de personeelskosten dekt) ook omarmd hebben, het dekt nog geen 60 procent van ons totale verlies. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten”. Preventief de handen desinfecteren, een vaste tafelzitting en het aanreiken van diverse controleformulieren vormen de dag- dagelijkse realiteit. “Wij worden door veel mensen ‘’het brave jongetje uit de klas’’ genoemd,” zo vertelt Anniek. 

Erg tevreden en trots is Anniek over het doen en laten van haar personeel. Daarnaast is ze ook blij met de houding van de gasten die, uitzonderingen daargelaten, goed aanspreekbaar en corrigeerbaar zijn. “Bovenal tonen de meesten eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van de geldende maatregelen’’. 

‘’Ik zie in het westen overal mondkapjes, gebiedsbeperkingen en andere maatregelen, zolang dat hier niet is hebben we weinig te vrezen voor een avondklok’’. “Bovendien” zo stelt ze: ‘’Mensen hebben de sterke behoefte aan nabijheid in uitgaansgebieden en willen erop uit, wanneer dit door beperkte openings-en sluitingstijden veranderd, gaan de risico’s alleen maar groter worden, namelijk achter de voordeur bij de mensen thuis.” 

Reacties

Your email address will not be published.