Het NK padel in Zwolle: ‘We willen meer mensen kennis laten maken met de sport’  

Foto: Kimberley Blaak

Misschien heb je er al eens van gehoord: padel. Deze sport is een combinatie tussen squash en tennis. Het NK padel is van start gegaan en wordt gehouden in de Peakz Padel Ijsselhallen in Zwolle.  

Initiatiefnemers Jakko Slot en Edgar van Perlo wilden graag een mooi sportevenement naar Zwolle brengen. ‘Wij zijn beide fan van de padelsport’, vertelt Edgar van Perlo. ‘We willen graag meer mensen laten kennismaken met de sport en daar kan topsport goed bij helpen. Daardoor zijn we op het idee gekomen om dit evenement te organiseren’.  

Niet elk jaar in Zwolle 

Het NK padel wordt niet elk jaar in Zwolle georganiseerd. ‘Hier voor zijn er vier edities geweest. De laatste werd volgens mij georganiseerd in Brabant’, vertelt Van Perlo. ‘Wij hebben voor nu de afspraak gemaakt met de padel- en tennisbond, dat wij het toernooi voor drie jaar mogen organiseren in Zwolle. Dat is fijn, want dan kan je er iets extra’s van maken. Dit jaar kunnen we bijvoorbeeld experimenteren en erachter komen wat goed en minder goed werkt. Dan kunnen we het volgend jaar en het jaar daarna verder uitbreiden’, laat hij enthousiast weten. 

Kunt u een voorbeeld noemen wat dit jaar wel en niet goed ging? 

‘Iets wat goed ging, zijn de activiteiten met verschillende groepen mensen die we in de avond hebben georganiseerd. Dinsdagavond hadden we bijvoorbeeld elk uur een andere groep die padel kwam spelen. Die mensen gaan dan zelf de sport ondervinden, maar blijven dan ook automatisch kijken naar anderen. Dan krijg je extra sfeer in de hal’, vertelt Van Perlo enthousiast. 

Er zijn ook een aantal zaken die minder goed gingen tijdens de organisatie van het padelevenement. ‘Corona heeft ervoor gezorgd dat we op het laatste moment toch nog extra dingen wilden organiseren. Zo hadden we bijvoorbeeld graag een familietoernooi willen organiseren. Dat kon niet doorgaan, omdat we te weinig aanmeldingen kregen’, zegt hij teleurgesteld. 

Volgend jaar anders 

Edgar laat weten dat hij volgend jaar een aantal dingen anders gaat doen wat betreft de organisatie. ‘We hebben meer tijd nodig om het evenement te organiseren. Begin november wisten we pas dat we het definitief in Zwolle mochten gaan organiseren. Uiteindelijk zijn we pas een maand voordat het evenement begon, begonnen met de organisatie. We hebben ook niet met alle partijen even duidelijke afspraken gemaakt, daardoor moesten wij tijdens het evenement veel schakelen en daar zat veel tijd in’, vertelt hij.  

Trots 

Natuurlijk ging er ook genoeg dingen goed tijdens het evenement. Edgar is daarom erg trots dat het evenement geworden is, zoals hij het van tevoren had bedacht. ‘We wilden graag laten zien dat padel voor iedereen een leuke sport is. We hebben de sport goed onder de aandacht gebracht door het evenement te combineren met topsport en side-events’, laat Van Perlo trots weten.  

Reacties

Your email address will not be published.