Arch Enemy stelt groeiende fanbase niet teleur in Den Bosch 

Na drie jaar uitstel door corona, speelde Arch Enemy eindelijk op Zaterdag 22 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. De band is in de afgelopen jaren flink gegroeid in populariteit. Na opgetreden te hebben in een uitverkochte 013 in 2018, stonden ze deze keer voor ongeveer 5000 man. Ook drie andere bands, namelijk Unto Others, Carcass en Behemoth waren die dag live te zien in de Brabanthallen.  

Arch Enemy was al langer een bekende naam in de `Melodic Death Metal Scene’. In de vroege jaren’ 2000 scoorden ze met zangeres Angela Gossow verschillende metal-hits zoals `Nemesis’ en `My Apocalypse’. Maar sinds Angela Gossow in 2011 werd vervangen door Alissa White-Gluz, heeft Arch Enemy hun drie beroemdste albums uitgebracht en zijn ze qua populariteit geëxplodeerd. 

Bij het concert waren veel volwassenen aanwezig, maar het overgrote deel bestond uit twintigers. De meeste fans hadden Arch Enemy nog niet eerder live gezien.  
Een van deze fans, Stefan, vertelde over hoe hij Arch Enemy had leren kennen. “Ik besloot mij een paar jaar geleden te verdiepen in metal, waardoor ik een grote fan werd van een paar softere metalbands. Ik wou mij daarom ook verdiepen in wat hardere bands, dus ik zocht op welke death metalbands geschikt waren voor beginners. Maar ik ben eigenlijk pas echt een grote fan geworden sinds hun laatste album”.  

Nadat Arch Enemy het concert knallend afsloot met hun oude hit `Nemesis’, verlaat iedereen enthousiast de zaal. En onder de mensen die naar het concert gingen voor een van de voorprogramma’s, heeft Arch Enemy er zeker weer wat nieuwe fans erbij gekregen. 

Hoi, ik ben Levi. Ik ben een journalist in-opleiding die vooral geïnteresseerd is in de verhalen die wat minder in de belangstelling staan. Maar ik wil ook veel schrijven over verschillende culturele evenementen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.