Green Friday VS Black Friday

Trees For All maakte een statement naar Black Friday en startte de campagne Green Friday op. Black Friday, de jaarlijkse shopgekte, vindt ook dit jaar weer plaats. Echter is er steeds meer groeiende kritiek rondom deze dag.

Trees For All wilt de aarde iets geven in plaats van afnemen en doet dit door middel van het planten van een Green Friday Forest op 25 november in Brabant. “Bij elke boom die wij in Nederland planten, planten we er ook eentje in een van onze buitenlandse projecten,” vertelt Joly Bogers, “Wij streven dit jaar naar het planten van 30.000 bomen.”

Green Friday is de groene tegenbeweging van Black Friday. De campagne is opgestart door de Nederlandse stichting Trees For All. Trees For All is een stichting met een goed doel. Door middel van bosprojecten in Nederland, Azië, Afrika, Latijns-Amerika en sinds dit jaar ook Europa proberen ze een groenere planeet te creëren. De stichting wil met Green Friday een groen tegengeluid laten horen tegenover de massaconsumptie.  

Dit jaar doen ruim zeventig bedrijven mee, zoals Dille en Kamille, de Intratuin en de ANWB. Tijdens Green Friday worden zowel de consumenten als de bedrijven aangemoedigd om duurzame producten te (ver)kopen. Er wordt met Green Friday gestreefd naar primaire bewustwording. Het bereiken van de mensen speelt hier een belangrijke rol in. Bogers gaat hier verder op in: “Het begint bij het zaadje planten bij de consumenten. Bewustwording creëren en het bereiken van mensen is het hoofddoel van onze campagne.”

Geef een reactie

Your email address will not be published.