Inflatie in de bouw “Dezelfde materialen zijn duurder geworden materiaal is van mindere kwaliteit.”

“Je wordt je bewuster dat je materialen vanuit een grondstof gemaakt worden en de grondstof steeds schaarser wordt.” Zegt Daan Wessels (22 jaar). Daan is in 2020 begonnen met zijn eigen bedrijf als loodgieter. Hij merkt erg dat de inflatie ook op zijn bedrijf invloed heeft. “Ik probeer mijn kwaliteit het zelfde te houden. Maar ik moet mijn uren prijs wel verhogen dit is achteraf nadeling voor de klant”. 

Volgens Frank Michielen (www.consultancy.nl) zijn de bouwkosten afgelopen jaar met 10% gestegen. “Er zijn ook materialen waarvan de prijs gelijk is gebleven, maar waar de hoeveelheid of het aantal vermindert is.”  Ook merkt Daan dat hij door deze prijswijzingen steeds vaker grotere aankopen moet doen. Ook moet hij zijn aankopen plannen, om te voorkomen dat de prijzen nog verder stijgen. “Dit levert mij erg veel stress op.” “Kwa werkzaamheden probeer ik materialen groter en verder van te voren in te kopen in verband met een mogelijke prijsschommeling. Ik ben minder bij particulieren gaan werken, want particulieren vinden de prijs vaak te hoog of doen achteraf moeilijk met betalen.” 

“Ik hoop dat in de toekomst de prijzen en leveringen weer stabieler worden.” “Dit is voor zowel mijzelf als voor de klant prettiger en zorgt voor minder frustratie.”

Bron: https://www.consultancy.nl/nieuws/43627/prijsstijging-van-bouwkosten-neemt-af-door-normaliserende-markt

Ik ben Angélica van der Kleij Ik ben 22 jaar oud en woon in Spier. Ik heb een opleiding voor mediavormgeving. Maar ik ontdekte al snel dat mijn passie meer ligt in het werkveld van Journalistiek.

Geef een reactie

Your email address will not be published.