Restaurant eigenaar John van Beek ziet prijzen stijgen “het moet nu wel stoppen”

Overal waar je komt gaat het er over. Of het nou de inflatie is of de stijgende energierekeningen, je ontkomt er niet aan. Ook John van Beek eigenaar van het Restaurant ‘Bij ons’ in Emmeloord merkt dat er een inflatie is. “Het moet nu wel stoppen anders moeten we de prijzen veranderen.”

Hoewel van Beek dus aangeeft dat hij zelf de prijzen in zijn restaurant nog niet omhoog heeft gedaan, is hij dat, als het zo doorgaat, wel genoodzaakt om te doen. De Emmeloorder merkt dat het inkopen steeds duurder wordt, maar merkt nog niet dat er minder klanten komen. “Dat komt denk ik doordat we de prijzen nog goed hebben en omdat er nog heel veel mensen uit de coronatijd een feestje wilde vieren.” van Beek denkt dat mensen vooral zullen bezuinigen op grotere aankopen en nog wel budget hebben om uit eten te gaan.

Desondanks ziet van Beek dus echt wel dat het niet langer zo verder kan, maar bang zal hij nooit worden. “Je moet out of the box denken. Je kunt van ossenhaasreepjes nog naar biefstukreepjes. Je kunt met je ingrediënten wat andere dingen doen en je moet voor de kaart misschien wat meer stoofpotjes toevoegen, zodat de inkoop wat goedkoper is.” Van Beek moet ook toegeven dat hij zelf nog niet veel te klagen heeft. “Wij hebben gelukkig nog een paar contracten lopen waarin we de prijzen hebben vastgezet, dus wij hebben er minimaal last van.” De ‘Bij ons’ eigenaar weet ook hoe het wel kan gaan. “Ik ken ook mensen die hebben de toko dicht gedaan. Door corona en de inkoopprijzen”

Ik ben Luuk, 19 jaar en doe de opleiding journalistiek op het Windesheim. ik ben een groot sportliefhebber en voetbal bij Flevo Boys. In mijn vrije tijd ga ik graag naar feestjes met mijn vrienden of drink ik een biertje in de kantine. Ik werk in een snackbar in Emmeloord. Later lijkt het me heel leuk om de sportjournalistiek in te gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.